Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22 /09:54

Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius teisinasi, kad sutarties su ES nepasirašys, nes to nenori Rusija

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius telefonu pranešė prezidentei Daliai Grybauskaitei, kad Kijevas negali pasirašyti sutarties su Europos Sąjunga (ES) dėl Rusijos ekonominio spaudimo ir šantažo, penktadienį BNS sakė prezidentės patarėja.
Viktoras Janukovyčius ir Dalia Grybauskaitė
Viktoras Janukovyčius ir Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per pokalbį telefonu prezidentei buvo pranešta apie grasinimus riboti prekių importą iš Rytų Ukrainos, o tai, Kijevo skaičiavimais, galėjo atnešti milijardinius nuostolius, teigė prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė.

„Ukraina neatlaikė ekonominio spaudimo ir šantažo. Jai buvo grasinama riboti jos prekių importą į Rusiją, ypač iš įmonių Rytų Ukrainoje, kur sukoncentruota didžioji dalis pramonės, kur dirba šimtai tūkstančių žmonių. Vertinama, kad Ukraina patirtų milijardinius nuostolius. Tokias savo sprendimo priežastis nurodė prezidentas V.Janukovyčius per pokalbį telefonu su prezidente šią savaitę“, – BNS sakė J.Neliupšienė.

„Taigi matome sąjungas, kurios kuriamos necivilizuotomis spaudimo priemonėmis, ir tokios kuriamos sąjungos negali būti ilgalaikės“, – teigė prezidentės patarėja.

Ukraina ketvirtadienį paskelbė nutraukianti pasirengimą kitą savaitę per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje pasirašyti svarbų politinį ir prekybinį susitarimą su ES.

Ukrainos Vyriausybė šį žingsnį motyvavo noru plėsti prekybinius ryšius su Rusija. Vyriausybės pranešime pažymima, kad toks sprendimas priimtas „nacionalinio saugumo naudai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius