Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 18

Uokai ir Stancikienei kliuvo už aktyvumą

Seimo etikos sargai paskelbė savo verdiktą Aurelijai Stancikienei ir Kazimierui Uokai, kurie su žurnalistais lankėsi Operos ir baleto teatre ir domėjosi, kiek pinigų išleista jo rekonstrukcijai.
Kazimieras Uoka
Kazimieras Uoka / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, jog į Seimo etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas. Jis pasiskundė, kad Seimo narių ir LNK televizijos „Paskutinės instancijos“ žurnalistų įsiveržimas į Operos ir baleto teatrą sukėlęs ten didelę sumaištį, „įtampą ir liguistą situaciją“. G.Kėvišas sakė, jog norint išsiaiškinti, kaip išleisti 36 milijonai litų, tiesiog reikėjo pateikti klausimus raštu ir į juos būtų atsakyta. Esą Seimo nariai „iš akies“ įžvelgė pinigų švaistymą.

Dėl lėšų, kurios buvo išleistos teatro rekonstrukcijai, prokurorai yra pradėję ikiteisminį tyrimą. Tuo tarpu Etikos ir procedūrų komisija savo ruožtu nagrinėjo tik Seimo narių, padėjusių žurnalistams rinkti informaciją teatre, elgesį. G.Kėvišo skundą etikos sargai pradėjo nagrinėti per praėjusį komisijos posėdį. Tačiau sprendimo priėmimas buvo atidėtas šiai dienai.

Šiame posėdyje dalyvavęs K.Uoka teigė, jog elgėsi pagal sąžinę. Tačiau etikos sargai vis dėlto nusprendė, jog norėdami išsiaiškinti, ar Operos ir baleto teatre nešvaistomos lėšos, A.Stancikienė ir K.Uoka turėjo gauti kurio nors Seimo komiteto ar komisijos įgaliojimus. Abiem seimūnams rekomenduota daugiau savavališkai iniciatyvos nesiimti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius