-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 24

Uostamiesčio meras ragina vykdyti įstrigusią ligoninių tinklo pertvarką

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius pripažįsta, kad sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo procesas atsidūrė aklavietėje.
Klaipėdos universitetinė ligoninė.
Klaipėdos universitetinė ligoninė. / Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

Siekdamas išjudinti jau kurį laiką nevykstančią pertvarką, jis inicijuoja viešą diskusiją-forumą „Sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimas Klaipėdoje: ar yra sprendimas, kuris tenkintų visus?“, į kurį kviečia pertvarkos sumanytojus ir vykdytojus.

„Atėjo laikas visoms pusėms susėsti ir garsiai bei aiškiai įvardyti, ko mes siekiame – aukščiausio lygio paslaugų pacientams ar patenkinti atskirų grupių ir asmenų interesus. Yra daug neatsakytų klausimų ir problemų, kurioms išspręsti mes turime parengę konkrečius siūlymus. Tikiuosi, kad po šio renginio pajudėsim iš šios aklavietės, nes dabar, reikia pripažinti, nevyksta nieko“, – sako R.Taraškevičius.
Vykdant LR Vyriausybės patvirtintą nutarimą Nr. 1654 „Dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo“ prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės prijungta Švėkšnos psichiatrijos ligoninė, prie buvusios Klaipėdos apskrities ligoninės prijungta Klaipėdos tuberkuliozės ligoninė. Šis nutarimas numatė, jog į šį junginį bus įtraukti ir Klaipėdos vaikų ligoninė, o bendra įstaiga taps pavaldi Klaipėdos miesto savivaldybei. Tačiau šis sprendimas įgyvendintas tik iš dalies. Nuo šio pavasario buvusios Klaipėdos apskrities ligoninės (dabar – Respublikinė Klaipėdos ligoninė) steigėja tapo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Vyriausybės nutarimas taip pat numato sujungti Klaipėdos universitetinę bei Klaipėdos jūrininkų ligoninę. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba šių metų gegužės 27 dienos sprendimu pritarė tam, tačiau atsisakė sutikti su ministerijos raginimu perduoti Klaipėdos universitetinės ligoninės steigėjo teises ministerijai.

Po šio sprendimo Savivaldybė nesulaukė jokios oficialios SAM reakcijos ir tolimesnių žingsnių įgyvendinant Vyriausybės nutarimą.

Penktadienio diskusijos metu bus aptartas dar šių metų sausį Vakarų Lietuvos medikų ir pacientų iniciatyvinės grupės siūlymas Klaipėdoje įkurti trečiąją šalyje universiteto ligoninę.

Taip pat bus pristatyta sveikatos paslaugų teikimo Vakarų Lietuvoje vizija bei konkretūs pasiūlymai, kaip pagerinti sveikatos priežiūros įstaigų valdymą ir paslaugų teikimą Vakarų Lietuvos regiono pacientams.

Diskusijoje-forume dalyvaus Klaipėdos miesto savivaldybės, Klaipėdos universiteto atstovai, miesto sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, Jaunųjų gydytojų asociacijos, pacientų organizacijų atstovai. Kviečiami dalyvauti ir Seimo sveikatos reikalų komitetas, Seimo nariai, Vilniaus universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Kauno medicinos universiteto klinikų, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų vadovai.

Forumas vyks lapkričio 26 dieną, penktadienį nuo 11 val. Klaipėdos miesto savivaldybės posėdžių salėje (III aukštas).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius