Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Uostamiestis spaudos veidrodyje: klaipėdiečius šiurpina galima laidojimo namų kaimynystė

Besibaigiant darbo savaitei uostamiesčio spauda klaipėdiečiams pateikė gerą žinią – įvedus eurą bus galima sutaupyti pigiau važinėjant viešuoju transportu. Tačiau pačiai savivaldybei sutaupyti tiek, kiek planuota, nepavyks. Prieš metus kilusi idėja centralizuoti savivaldybei pavaldžių įstaigų buhalteriją pasirodė ne tokia racionali, kaip skaičiuota. Na, o žinią apie pingančius autobuso bilietus kai kuriems klaipėdiečiams apkartino gandai apie kaimynystėje įsikursiančius laidojimo namus.
Laidojimo paslaugos
Laidojimo paslaugos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naują valiutą klaipėdiečiai pasitinka su viltimi kiek sutaupyti. Vietos valdžia pažadėjo, kad įvedus eurą bilietai viešuoju transportu pigs.

„Viešojo transporto paslaugomis besinaudojančių klaipėdiečių laukia geros žinios – nuo Naujųjų turėtų kiek atpigti dalis autobusų bilietų. Mažiau tikriausiai teks mokėti ir už važiavimą „mikriukais“. Tiesa, kainų mažėjimas bus labiau simbolinis. VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, nuo Naujųjų labiausiai turėtų pigti autobusuose parduodami vienkartiniai bilietai, kurie dabar kainuoja 2,6 lito“, – rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“ ir tuoj pat priduria, kad Klaipėdos savivaldybei sutaupyti tiek, kiek planuota, nepavyks.

Klaipėdos savivaldybė apsiskaičiavo: centralizuotos buhalterijos išlaikymas atsieina žymiai daugiau nei planuota. 

Taupymo vajus buvo įsisukęs į savivaldybei pavaldžias institucijas. Sumota, kad sujungus jų buhalterijas į vieną didelę miestas gyvens žymiai taupiau. O dabar valdininkai susizgribo, kad išlaidos buhalterijai vis tiek per didelės.

„Klaipėdos savivaldybei pavaldžių biudžetinių įstaigų apskaita centralizuotai vedama nuo šių metų pradžios. Skaičiuota, kad šios reformos dėka kasmet pavyks sutaupyti apie 3,2 mln. litų.

Tačiau realybė pasirodė kitokia – jau dabar skaičiuojama, kad centralizavus įstaigų apskaitą kasmet pavyks sutaupyti tik apie 1,6 mln. litų“, – Klaipėdos savivaldybės taupymo planą apžvelgė „Vakarų ekspresas“.

Tuo tarpu dienraštis „Klaipėda“ išklausė Šviesos gatvėje įsikūrusių klaipėdiečių būgštavimus. Gyventojai nerimauja, kad jų kaimynystėje netrukus įsikurs laidojimo namai. Pagrindo nerimui suteikia naujieji buvusios aklųjų ir silpnaregių bibliotekos patalpų savininkai.

Nerimą, kad teks gyventi šalia laidojimo namų, klaipėdiečiams pasėjo laidojimo paslaugas teikiančių verslininkų kaimynystė.

„Buvusioje bibliotekoje nuo šiol šeimininkauja įmonė „Barocenas“, kuriai vadovauja Viktoras Kichtenka. Oficialiai teigiama, kad ši įmonė užsiima pavojingų atliekų surinkimu ir išvežimu.

Tačiau vietos gyventojai tuojau pat prisiminė, kad šio verslininko žmona Ina Kichtenkienė prieš keletą metų paliko Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjo postą, kai auditoriai, patikrinę šio skyriaus darbą, aptiko daugybę trūkumų.

„Paaiškėjo, kad kapinių tarnybos skelbtą konkursą neatpažintiems asmenims laidoti laimėjo tarnybos vedėjos I.Kichtenkienės vyrui priklausanti įmonė, benamiai buvo laidojami be prokuratūros leidimų, o įmonėms už paslaugas esą permokama dešimtis tūkstančių litų“, – klaipėdiečių nerimą pasėjusią informaciją dėsto dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius