Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Uostamiestyje siūloma mažinti lėšas aplinkosaugai ir visuomenės sveikatai

Klaipėdos svaivaldybė nori sumažinti lėšas kai kurioms savo programoms.
Dėl sveikatos problemų daugiau kaip 40 proc. vyresnių moksleivių kūno kultūros pamokose yra apribotas fizinis aktyvumas.
Siūloma neskirti pinigų prekių, skirtų vaikų fizinio aktyvumo skatinimui, įsigijimui. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pakankamai lėšų nesurinkta aplinkos apsaugos srityje.

Kaip teigė savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė, nuo šių metų pradžios pasikeitus Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymui, mokesčio už aplinkos teršimą mokestinis laikotarpis yra  kalendoriniai metai. Mokesčiai už 2010 m. mokestinį laikotarpį bus sumokėti tik 2011 m. sausio – vasario mėnesį. Taigi šiemet įplaukė tik apie 50 proc. metinių įplaukų.

Planuota įvairioms aplinkosaugos programoms skirti 1 mln. 400 tūkst. Lt., tačiau surinkta tik 755 tūkst. Lt. Dėl nepakankamo surinkimo siūloma sumažinti pinigų skyrimą aplinkosauginėms priemonėms.

Pavyzdžiui, buvo planuojama skirti 50 tūkst. litų teritorijos prie Šilutės plento apželdinimo projekto parengimui. Dabar siūloma išvis nebeskirti pinigų. Lėšų nebėra ir žadėtam Sąjūdžio parko reprezentacinės dalies ir prieigų techniniam projektui.

Lėšų programoms sumažinti siūlo ir Klaipėdos visuomenės sveikatos rėmimo specialioms programoms. Planuota surinkti  280 tūkst. litų, tačiau iki rugsėjo gauta tik 146 tūkst. litų. Mat  nuo liepos sumažėjo lėšų surinkimas į Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiąją programą taip pat dėl dėl įstatyminės bazės pasikeitimo.

Savivaldybės bendruomenės sveikatos taryba siūlo, kad lėšų trūkumas būtų dengiamas, atsisakant nepradėtų vykdyti priemonių: „Europos jaunimas – narkomanijos prevencijos programa“ tyrimo III etapas; prekių, skirtų vaikų fizinio aktyvumo skatinimui, įsigijimas, ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatos ugdymo konkursas „Augu sveikas“.

Siūlymams dar turi pritarti savivaldybės taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius