Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Uostas vėl skaičiuoja rekordus

Skaičiuojant krovos apimtis, Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui šie metai itin sėkmingi. Palyginti su praėjusiais metais, šią liepą vien ro-ro krovinių apimtys išaugo daugiau nei 30 procentų.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų liepos mėnesį Klaipėdos uoste iš viso perkrauta 2 402,6 tūkst. tonų arba 5,7 procentų daugiau krovinių nei tą patį praėjusių metų mėnesį.

Rekordinis krovos prieaugis pasiektas skaičiuojant ro–ro krovinius vienetais. Ro–ro krovinys – tai krovinys, esantis ratinėse transporto priemonėse, kurios plukdomos laivais. Iš viso perkrauta 22 509 vienetų  ratinės technikos. Tai yra didžiausias rodiklis ne tik nuo metų pradžios, bet ir nuo 2009 metų.

Klaipėdos uostas taip pat pagerino 2009 metų konteinerizuotų krovinių krovos rodiklį – jų perkrauta 12,5 procentų daugiau nei pernai liepos mėnesį

Per septynis šių metų mėnesius Klaipėdos uosto krova išaugo 13,2 procentų. Beveik trečdaliu padidėjo biriųjų/suverstinių krovinių apimtys, taip pat išaugo generalinių krovinių, iš jų ypač ro–ro priemonėmis gabenamų krovinių, kurie didžiąja dalimi yra plataus vartojimo prekės, apimtys.

Iš viso 2010 metų sausio–liepos mėnesius Klaipėdos uoste perkrauta 17,4 mln. tonų jūrinių krovinių, tai yra 13,2 procentų daugiau nei atitinkamu 2009 metų laikotarpiu. Tokį rezultatą nulėmė išaugę natūralių ir cheminių trąšų, ro–ro krovinių, konteinerizuotų krovinių, naudingųjų iškasenų bei statybinių medžiagų perkrovimai.

Pagal krovinių grupes labiausiai padaugėjo  biriųjų ir suverstinių krovinių, iš viso perkrauta 6 565,9 tūkst. tonų, o tai sudaro 37,8 procentus bendros uosto krovos.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius