Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Uostininkai žvalgosi Kinijos parodoje

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos atstovai kartu su Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio vadovaujama delegacija lankosi Kinijoje.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šanchajuje jie svečiuosis iki spalio 26 dienos.

Vizito tikslas – dalyvauti parodos „EXPO 2010“ metu vyksiančiame Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo forume.

Klaipėdos uoste perkraunami kroviniai gabenami į daugiau nei 60 pasaulio šalių. Tarptautinio bendradarbiavimo perspektyvoje uostininkams svarbu tęsti prekybinių ryšių plėtojimą tarp Europos ir Pietryčių Azijos valstybių – Kinijos, Vietnamo, Indijos.

Ypatingą reikšmę turi Rytų–Vakarų transporto koridoriaus plėtra. Lietuva, savo teritorijoje užtikrindama kokybišką transporto infrastruktūrą Rytų–Vakarų kryptimi, per Klaipėdos uostą turi galimybę atverti naujus kelius tarp Azijos ir Europos gabenamiems kroviniams bei atitinkamai daryti įtaką šalies ekonomikos augimui bei konkurencingumui regioninėse ir pasaulinėse rinkose.

Rytų–Vakarų intermodalinio transporto koridorius jungia seniai susiformavusius Europos ir Azijos transporto mazgus ir tinklus.

Jau dabar pastebima, kad Rytų–Vakarų transporto koridoriuje srautai auga greičiau nei kituose transeuropinio transporto tinklo koridoriuose. Todėl yra poreikis būti pasirengusiems sudaryti tinkamas sąlygas plėtojamiems Europos ir Azijos prekybiniams ryšiams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius