Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 12

Uraganas Feliksas Lazdijų rajone vartė tik medžius

Savaitgalį šalyje siautęs uraganas Feliksas pro Lazdijų rajoną praūžė su minimaliais nuostoliais. Be kelių išvirtusių medžių prie Dusios ežero, išverstos Veisiejuose naujametės miesto eglės ir išvartytų šiukšlių konteinerių Lazdijų mieste, daugiau nuostolių lyg ir išvengta.
Nuvirtusi Veisiejų miesto eglė.
Nuvirtusi Veisiejų miesto eglė. / Romo Sadausko - Kvietkevičiaus nuotr.
Temos: 2 Lazdijai Uraganas

Pasak Lazdijų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovo spaudai Viktoro Gerasimovo, ugniagesiai gelbėtojai savaitgalį darbo neturėjo.

„Paskutinis išvažiavimas buvo sausio 8-ą dieną, kai Viktarinos kaime ištraukėme nuo kelio į griovį nuslydusį automobilį. Savaitgalis buvo ramus, nors vėjas ir grasino nuostoliais”, – sakė V. Gerasimovas.

Išvertė eglę

Didžiausią uragano žalą bene bus patyrę veisiejiškiai – čia sekmadienio popietę vėjas išvertė naujametę miesto eglę.

Iš ryto aikštėje, šalia kurios stovėjo eglė, vyko Sausio 13-ajai skirtas minėjimas, kuriame dalyvavo ir Lazdijų rajono meras Artūras Margelis. Tuomet ženklų apie tai, kad po poros valandų iki šiol nenupuošta kalėdinė miesto puošmena kris – nebuvo.

Uragano Feliksas stichijos jėgą ir grožį sekmadienio vidurdienį matė ir lazdijiškės Jolitos Galvanauskienės šeima. Galvanauskai buvo nuvykę prie Metelių regioninio parko direkcijos, kur galėjo stebėti vėjo šėlsmą Dusios ežero pakrantėje augančiose pušyse.

Gyčio Galvanausko nuotr./Uraganas feliksas prie Dusios.
Gyčio Galvanausko nuotr./Uraganas feliksas prie Dusios.

„Vaizdas buvo ir kažkuria prasme bauginantis, ir kartu didingas – vėjas buvo toks stiprus, kad vos galima buvo paeiti. Matėme išvartytų medžių. Dusios ežeras atrodė nenusakomo grožio – tarp vandens paviršių sukausčiusio ledo mirgėjo vandens properšos, didžiulis apsnigtas ežeras tiesiog akino savo baltumu“, – sakė J.Galvanauskienė.

Teko ieškoti konteinerių

Kiek mažiau romantikos Feliksas padovanojo Lazdijų miesto gyventojams. Čia jiems teko ieškoti savo šiukšlių konteinerių: dalį jų vėjas tiesiog nupūtė iš kiemų, kitus išvartė, išnešiodamas ir šiukšles po kiemus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius