-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 08

Urbanofilai kviečia diskusijoms apie Klaipėdą

Klaipėdoje pradedama realizuoti grupės jaunų ir savo miesto ateičiai neabejingų jaunų klaipėdiečių iniciatyva – miestiečiai kviečiami neformalioms diskusijoms apie miestą ir gyvenimą jame.
Klaipėdoje pastaruoju metu maždaug 4 proc. padaugėjo steigiamų naujų įmonių.
Iniciatyvinė grupė kviečia diskusijoms apie Klaipėdą. / A.Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Urbanofilai, taip pasivadinusi entuziastų grupė, susitikimuose ir pokalbiuose su bendruomene tikisi sukurti tokią atmosferą, kurioje žmonės išdrįs pasidalinti savo mintimis ir idėjomis, išgirs kitų pozicijas.

„Dalindamiesi idėjomis tarpusavyje, įsiklausydami į miesto entuziastų ir specialistų požiūrius, mes stengsimės suprasti miestą, koks jis yra šiandien, ir aptarti, koks jis turėtų būti rytoj. Mūsų diskusijos, paskaitos, viešųjų aktualijų svarstymai, filmų peržiūros ir ekskursijos kuria platformą naujoms vizijoms ir iniciatyvoms gimti bei įsibėgėti. Urbanofilai yra tokie patys skirtingi, kaip ir pats miestas, kiekvieno vizijos skirtingos. Planuojami renginiai, susitikimai – galimybė paskelbti apie savo viziją bei išgirsti kitų mintis“, – sakė vienas iš Urbanofilų judėjimo iniciatorių klaipėdietis Simonas Gentvilas.

Jis įsitikinęs, jog bendruomenė savo jėgomis gali padaryti daug gražių darbų ir tam nebūtinai reikalingas valdžios įsikišimas. Pasaulyje esama gausybė gerų pavyzdžių, kaip savo aplinką, savo miestą pakeitė patys žmonės, susitelkę  visuomeninėms iniciatyvoms. Nuo pat pirmojo susitikimo, kuris vyks jau balandžio 12 d., Urbanofilai žada akcentuoti geros idėjos jėgą. LCC Tarptautiniame universitete rengiama filmo „Bogota Change“ peržiūra ir diskusija apie tai, kaip šį miestą (bjaurųjį ančiuką) pakeitė ekscentriškumu ir drąsiomis idėjomis garsėjantis lietuvis meras Antanas Mockus ir jo bendraminčiai.

Urbanofilų diskusijos kaskart kelsis į naujas erdves, susijusias su aptariamomis temomis.

„Jeigu mes diskutuosime apie upę, tai kalbėsimės prie jos, jeigu svarstysime galimas miesto turgaus vizijas, šliesimės prie temą įkvėpusio objekto, taip dar labiau pažindami savo miestą ir jo atmosferą“, – teigia Urbanofilų judėjimo sumanytojas.

Miestiečiai miestiečiams apie miestą! Toks Urbanofilų moto. Iniciatoriai tikisi, jog klaipėdiečiai nepritrūks laiko ir noro miesto vizijai kurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius