-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Ušackas: eilių prie Rusijos sienos problema sprendžiama

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas tikina, kad Lietuvos vežėjų problemos Rusijos pasienyje turėtų greitai išsispręsti.
Muitinė
Muitinė / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Jis teigė penktadienį anksti ryte kalbėjęs su Rusijos ir Lietuvos tarpvyriausybinės komisijos pirmininku, Rusijos susisiekimo ministru Igoriu Levitinu ir išgavęs jo pažadą spręsti problemas dėl pernelyg griežto Lietuvos vežėjų tikrinimo Rusijos muitinėse.

Problema jau sprendžiama

„Paprašiau, kad jis padėtų mums šią problemą spręsti, jis man tą pažadėjo, ir jau šiuo metu vyksta diskusija dialogas tarp mūsų ambasados ir atitinkamų žinybų Maskvoje“, – žiniasklaidai teigė V.Ušackas.

Paklaustas, ar toks elgesys negali būti atsakas į nesenus Lietuvos veiksmus, kai į mūsų šalį buvo neįleistas su Kremliumi siejamas portalo regnum.ru vyriausiasis redaktorius Modestas Koleriovas, ministras teigė tai patvirtinančios informacijos neturintis.

Griežtas tikrinimas – dėl 16 pažeidimų

Oficiali sugriežtinto Lietuvos vežėjų tikrinimo priežastis, kurią savo rašte Lietuvos muitinės departamentui nurodė Rusijos muitinės tarnyba - 16 nuo šių metų pradžios nustatytų Lietuvos vežėjų galimų pažeidimų, kai jų gabenamoms prekėms nebuvo baigtos forminti muitinės procedūros.

„ Išskirtinis Lietuvos vežėjų tikrinimas, mūsų nuomone, pažeidžia tarptautinę praktiką ir  tikimės, kad ši nuostata bus artimiausiu metu pakeista“, – tikisi V.Ušackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius