Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 20

Utenos sąvartyne už beveik pusę milijono litų įrengta pirtis

Utenos regiono atliekų tvarkymo centro vadovybė sumokėjo beveik pusę milijono litų už sodybą ir jos renovavimą, kad netoli šiukšlyno būtų įrengta pirtis.
Renginio akimirkos
Asociatyvinė nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Brangi sodyba stovi sąvartyno sanitarinėje zonoje, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Anot televizijos, sąvartyno direktorius Mindaugas Bobelis savo veiksmų nederino nei su įmonės valdyba, nei su Utenos savivaldybės atstovais. M.Bobelis yra ir Utenos rajono tarybos narys, priklauso Socialdemokratų partijai.

Kam ateityje gali būti naudojama prie sąvartyno esanti sodyba su pirtimi, direktorius negalėjo paaiškinti. Vietos opozicija įsitikinusi, kad sodyba nupirkta įmonės administracijos ir bičiulių šventėms.

Utenos sąvartyno pašonėje esančią sodybą regioninio atliekų tvarkymo centro vadovai, pasitarę su miesto valdžia, nupirko už maždaug 400 tūkst. litų. Ją esą pirko, nes šeimininkai nesutiko gyventi šalia šiukšlyno.

Aplink sodybą nėra upės, ežero ar kito jos vertę galinčio kelti objekto. Kad išsimokėtų už brangų pirkinį, atliekų tvarkymo centrui pinigų teko skolintis iš banko.

Direktorius M.Bobelis dar apie 50 tūkst. litų skyrė sodybos renovacijai. Už įmonės pinigus prie šiukšlyno esančiame name direktorius įrengė pirtį.

„Klausiau direktoriaus, kam reikalinga ta investicija. Jis tada atsakė, kad grėbliukams sudėti. Nusijuokėme tada, pasišaipėme. Kitame tarybos posėdyje buvo oficialiai pateikta medžiaga. Tada direktorius aiškino, kad šis objektas bus naudojamas net ir nuomai. Bet keista, savivaldybė turi kempingą Alauše, jis tuščias, neša nuostolius, tai ką čia gali nuomoti ir kokios čia pramogos? Tiesiog peršasi viena mintis – kad sodyba skirta administracijos linksmybėms", – sakė Utenos rajono tarybos narys Raimundas Kelevišius.Įmonės direktorius pripažįsta, kad beveik pusę milijono kainavęs pastatas aiškios funkcijos neturi. M.Bobelis negalėjo paaiškinti, kam prie sąvartyno esančiame name įrengė pirtį.

„Panaudoti švietimui. Patalpos gerai suremontuotos. Net ir kai norės kas nors kokius renginius daryti, pagal nuostatus galima ir nuomoti. Kas gali nuomotis? Nei ežero nėra, nei upės, šalia sąvartynas, sanitarinė zona. Vienas pranašumas, kad vyraujantis vėjas yra nuo pastato į kitą pusę, jeigu būtų į vyraujantį vėją, tai tikrai tada nebūtų jokios prasmės. Čia šiuo atveju pasisekė“, – sakė Utenos regiono atliekų tvarkymo centro direktorius M.Bobelis.

Dėl sodybos renovacijos nei su savivaldybės atstovais, nei su įmonės valdyba direktorius nesitarė.

„Pirmiausia turėjo būti diskutuota, ar verta tuos pinigus investuoti. Kai jau šaukštai po pietų, aš manyčiau, kad nereikėjo to daryti. Pirmiausia turėjo būti suderinta su atitinkamomis institucijomis, valdybomis. Gauti visų sprendimą, tada daryti arba nedaryti. Manau, kad čia išties yra klaida“, – teigė Utenos rajono meras Alvydas Katinas.

Atliekų tvarkymo centro direktorius M.Bobelis yra rajono tarybos narys, socialdemokratas. Tai pačiai partijai priklauso ir meras A.Katinas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius