-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 07

Už 5 mln. litų atnaujintame Raseinių hipodrome – rietenos dėl rūtų darželio

„Ar čia hipodromas, ar vaikų darželis?“, – stebisi žirgų savininkai, už 5 mln. litų atnaujintame hipodrome planuojantys treniruoti savo ristūnus. Hipodromo direktorius Remigijus Poškus mano, jog įtampa kurstoma siekiant jį išversti iš posto.
Raseinių hipodromas
Raseinių hipodromas
„Ar čia hipodromas, ar vaikų darželis?“, - stebisi žirgų savininkai, už 5 mln. litų atnaujintame hipodrome planuojantys treniruoti savo ristūnus. Hipodromo direktorius Remigijus Poškus mano, jog įtampa kurstoma siekiant jį išversti iš posto.

Nuėda gėles

Į savaitraščio „Alio, Raseiniai“ reakciją kreipėsi žokėjus (lenktynių jojikas) ir treneris Edvinas Kubilius. 30 metų vyras skundėsi, kad jau kelias savaites negali patekti į hipodromą – atsimuša į klastingai užrakintus vartus.

E.Kubiliaus tvirtinimu, vartai į atnaujintą hipodromą jam užsivėrė dėl to, kad užsitraukė viešosios įstaigos „Raseinių hipodromas“ direktoriaus R.Poškaus nemalonę.

Raseinių žirgų treneris E.Kubilius
Raseinių žirgų treneris E.Kubilius

R. Poškus neigė specialiai neįleidžiantis E.Kubiliaus į hipodromą, tačiau ir neslėpė, jog šiam treneriui turi priekaištų: „Jo arkliai nuėda gėles prie mūsų biuro, vaikšto kur nori, sukelia problemų ir aplinkinams gyventojams.“

 Paklaustas, kaip vertina E.Kubiliaus profesionalumą, R.Poškus teigė tuo klausimu pageidaujantis patylėti.

Apie direktoriaus ir trenerio konfliktus girdėję kai kurie privatūs hipodromo akcininkai nesutarimus vertina kaip vaikų darželio rietenas.

Apie direktoriaus ir trenerio konfliktus girdėję kai kurie privatūs hipodromo akcininkai nesutarimus vertina kaip vaikų darželio rietenas.

„Čia yra ambicijos ir nuoskaudos, kurios siekia ankstesnius laikus. Kartais man čia atrodo kaip vaikų darželis. Abiem konflikto pusėms reikia daugiau geranoriškumo. Raseinių hipodrome esu naujas žmogus, todėl dar nenorėčiau plačiau reikšti savo nuomonės“,  - sakė hipodromo akcijų dalį turintis vyras, prašęs neminėti jo pavardės.

Įžvelgia asmeniškumus

Raseinių hipodromo atnaujinimas kainavo beveik 5 mln. litų (didžioji dalis lėšų – iš Europos Sąjungos fondų). Čia jau vyko keletas renginių, tačiau daug investicijų pareikalavęs objektas dažniausiai atrodo kaip apmiręs.

E.Kubiliaus nuomone, hipodromo sąstingio priežastys - rietenos, kurias išprovokuoja asmeninės ambicijos: „Konfliktai prasidėjo dar prieš hipodromo renovaciją, kai aš čia ėmiau treniruoti kai kurių dalininkų žirgus, ir  jie pasiekė neblogų rezultatų. R. Poškui tai nepatiko, nes jo žirgai pradėjo pralaimėti.

Aš žirgus vertinu ne pagal savininkus, bet pagal jų savybes. Jei matai, kad žirgas geresnis, jį daugiau mankštini, šeri. Konfliktai nesiliovė, todėl 2010 metais spjoviau ir išėjau. Po kurio laiko vėl sugrįžau, nes vienas iš dalininkų norėjo, kad čia dirbčiau treneriu. Bet vėl prasidėjo konfliktai su R.Poškumi. Jis sakė, kad man trūksta kompetencijos. Bet aš turiu tarptautinę trenerio licenciją.“

Jo tvirtinimu, direktorius turėtų būti žmogus, kuris telktų kolektyvą, rūpintųsi, kaip siekti bendrų tikslų, kaip geriau išnaudoti hipodromo suteikiamas galimybes.

Skundėsi merui

„Dėl vadovui reikalingų savybių trūkumo R. Poškus prieš kurį laiką nebuvo išrinktas Nacionalinio žirgų lenktynių klubo prezidentu. Aš balsavau prieš jo kandidatūrą, ir tai viena iš priežasčių, kodėl jis manęs nemėgsta“, - aiškino E. Kubilius.

E.Kubilius prisipažino, kad jo kantrybės taurę perpildė gauta sąskaita, pagal kurią už treniruotes hipodrome jam reikėtų sumokėti per 1,7 tūkst. litų.

R.Poškui tokie svartymai atrodo keisti: „Tie rinkimai vyko gal prieš trejus metus, jie seniai jau užmiršti. E.Kubilius tuose rinkimuose apkritai nedalyvavo, nes buvo išvykęs į Daniją ir balso teisę perleidęs kitam asmeniui.“

E.Kubilius prisipažino, kad jo kantrybės taurę perpildė gauta sąskaita, pagal kurią už anksčiau vykusias treniruotes hipodrome jam reikėtų sumokėti per 1,7 tūkst. litų.

„Nebegaliu kęsti tokių pasityčiojimų. Savo prerenzijas išsakysiu merui Algimantui Mieliniui - užsirašiau pas jį į priėmimą“, - kalbėjo žokėjus.

Raseinių hipodromas
Raseinių hipodromas

10 Lt – per brangu?

Didžioji dalis E. Kubiliui pateiktoje sąskaitoje nurodytos sumos priskaičiuota už hipodrome vykusias treniruotes, kurių kaina – 10 litų už 45 minutes.

E.Kubiliaus nuomone, 10 litų už 45 minutes praleistas hipodrome yra per brangu. R.Pociaus įsitikinimu – tai nedidelė kaina.

E.Kubilius kritikavo ir hipodromo lenktynių tako kokybę, tvirtino, kad ant jo kartais galima rasti žirgams labai pavojingų akmenų, kurių dydis siekia iki 30 centimetrų.

E.Kubilius kritikavo ir hipodromo lenktynių tako kokybę, tvirtino, kad ant jo kartais galima rasti žirgams labai pavojingų akmenų, kurių dydis siekia iki 30 centimetrų.

Rinks valdybą

Ką apie situaciją hipodrome mano Raseinių rajono savivaldybės, kuriai priklauso didžiojidalis hipodromo akcijų, meras A.Mielinis?

„Liepos 31 dieną pas mane lankėsi E. Kubilius ir išsakė savo pastabas. Paprašiau, kad savo mintis jis išdėstytų raštu ir pateiktų rugpjūčio 21 dieną planuojamame hipodromo dalininkų susirinkime. Viešoji įstaiga „Raseinių hipodromas“ dar nėra suformavusi valdybos, kuri galėtų spręsti kylančias problemas, ūkinius klausimus. Apie tai bus kalbama ir dalininkų susirinkime. Dalininkai spręs, kokie pokyčiai turėtų vykti hipodrome, kadjis efektyviai atliktų savo funkciją: vystytų žirgų sportą, taptų populiarių renginių, o ne konfliktų ir nesusipratimų vieta“, - sakė Raseinių rajono meras.

Tikimasi, kad kokybinis šuolis hipodromo veikloje gali atsirasti duomet, kai bus paskirtas už jo veiklą atsakingas operatorius.

Neseniai Raseinių rajono savivaldybė užsakė parengti studiją, kurios tikslas - apibrėžti reikalavimus ir sąlygas, reglamentuojančias būsimojo hipodromo operatoriaus veiklą ir užduotis.

Studijos parengimas Raseinių rajono biudžetui kainuos net 65 tūkst. litų. Šis brangiai įvertintas darbas buvo patikėtas Vilniaus bendrovei „Nacionalinių projektų rengimas“. Sutartį su ja Raseinių rajono savivaldybė pasirašė birželio 30 dieną.

Raseinių hipodromas
Raseinių hipodromas

Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos ir ūkio departamento Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės Danutės Banienės teigimu, tinkamai parengta studija užtikrins sąlygas, kad maksimaliai būtų išnaudotos hipodromo, kaip sporto ir pramogų objekto, galimybės.

Savivaldybės užkulisiuose vis garsiau kalbama, kad šiuo metu prasidėjo kova dėl įtakos atnaujintame Raseinių hipodrome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius