-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 14

Už ES lėšas sutvarkytas Pažaislio vienuolyno svečių namas po poros metų priims piligrimus

Netrukus daugiau nei 9 mln. Lt suma iš ES paramos lėšų galės pasinaudoti Pažaislio vienuolynas, kuris iki 2012 m. planuoja sutvarkyti ir pritaikyti turizmo reikmėms vieną iš centrinių vienuolyno pastatų – svečių namą.
Pažaislio vienuolynas jau netrukus galės pasinaudoti beveik 10 mln. Lt siekiančia ES parama.
Pažaislio vienuolynas jau netrukus galės pasinaudoti beveik 10 mln. Lt siekiančia ES parama. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pažaislio vienuolynui beveik 9,3 mln. Lt skirti ūkio ministrui pasirašius įsakymą, kuriuo numatytas finansavimas pagal priemonę „Viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“.

Pažaislio vienuolyno generalinė vyresnioji sesuo Lidija Edita Šicaitė sako, kad vienuolyno pritaikymo turizmui projekto tikslas – atkurti pirminę svečių namo paskirtį. Svečių namas Pažaislyje veikė nuo vienuolyno įkūrimo XVII amžiaus pabaigoje. „Mes seserys, šio vienuolyno šeimininkės, norime svetingai priimti nuolat atkeliaujančius piligrimus iš viso pasaulio, krikščioniškas jaunimo stovyklas ir paprastus, ramybės ieškančius žmones“, – kalbėjo sesuo Lidija.

Kiekvienais metais į Pažaislio vienuolyną atvyksta apie 85 tūkst. Lietuvos ir užsienio lankytojų bei piligrimų. Restauruojant svečių namą, bus įrengta 14 kambarių ir 2 konferencijų salės, kuriose planuojama organizuoti edukacinius ir kultūrinius renginius. Ateityje ketinama įrengti ir svečių maitinimo patalpas. Šiuo metu Pažaislio vienuolyno pastatų būklė yra bloga, svečių namo pastatą ypač veikia drėgmė ir šaltis, jis kasmet vis labiau nyksta.

„Pažaislio vienuolyno parengtas projektas išsiskiria tuo, kad tai – vienas iš nedaugelio Lietuvoje veikiančių vienuolynų, planuojančių teikti kompleksines kultūrinio ir piligriminio turizmo paslaugas“, – sako ūkio viceministras Mindaugas Petrauskas. Pažaislio vienuolyno ansamblis yra unikalus baroko paminklas, laikomas vienu gražiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje, tarp kitų sakralinių objektų išsiskiriantis savo menų kokybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius