Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 03 01

Už galimybę išgirsti Kauno chorą teks pakloti nemažą sumą (papildyta 16 val.)

Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno choras tesėjo pažadus: pirmasis koncertas ne televizijos studijoje vyks Kaune. Tačiau išvysti gyvai koncertuojančius choristus galės ne kiekvienas kaunietis – gerbėjams bus skirta tik dalis bilietų. Jais prekiauti Kauno valstybinio muzikinio teatro kasose bus pradėta jau šią savaitę.
Kauno choras
Kauno choras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Tautkaus ir Kauno choro koncertas numatytas kovo 16 dieną 18 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Šampaniniu vadinamas laikinosios sostinės choras koncertuos su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Žadama, kad renginyje žiūrovai išvys ne tik televizijos ekranuose jau matytus kūrinius, bet ir kitus garsiausiose pasaulio scenose atliekamus muzikos šedevrus. Kolektyvas perspėja: bilietai į koncertą nepigūs – kvietimai, kuriuos bus galima įsigyti ir Kauno muzikiniame teatre, kainuoja 100 litų. Pasak choristų, gautos lėšos nebus paleistos vėjais.

„Visi už bilietus surinkti pinigai bus skirti tolesniam choro tobulėjimui ir pasirengimui finalinėms televizijos laidos „Chorų karai“ kovoms“, – sakė R.Tautkus.

Papildyta 12.05 val.: Kauno choro vadybininkė Žaneta Daubarytė prašė papildyti Kauno miesto savivaldybės išplatintą pranešimą apie būsimą koncertą. Pasak jos, 100 litų kainuos kvietimai į vietas parteryje. Jie bus platinami kviestiniams svečiams.

„Šis koncertas – labdaringas, jo tikslas – surinkti pinigų Kauno chorui. Chorą globojantis Kauno meras nusprendė imtis iniciatyvos ir pakviesti į koncertą tuos žmones, kurie gali paremti, skirti 100 litų bilietams“, – sakė Ž.Daubarytė. Pašnekovė užtikrino, kad dalis bilietų bus platinami mažesne kaina.

„Nusprendėme, kad dalį bilietų parduosime po 30 litų, kad pasiklausyti mūsų galėtų ateiti ir gerbėjai. Tiesa, už tokią kainą planuojame parduoti tik 120 bilietų. Artimiausiu metu pranešime, kur ir kada jais bus pradėta prekiauti“, – 15min.lt sakė Kauno choro vadybininkė.

Kalbas, kad koncertuoti už televizijos ribų pradedantis Kauno choras nusprendė pasipelnyti, pašnekovė atrėmė savo argumentais. Pasak jos, šis koncertas – vienintelis būdas surinkti solidesnę pinigų sumą, kad būtų padengtos paskutinių pasirodymų televizijos projekte „Chorų karai“ išlaidos.

„Galima sakyti taip, kad dabar esame pliki basi. Rėmėjų neturime, nes sunkmetis – sunku prikalbinti žmones remti kultūrinius projektus. Tiesa, iš Kauno į Vilnių, kur vyksta filmavimai, ir atgal mus nemokamai vežioja specialus autobusas. Vienkartinį rėmimą skyrė ir savivaldybė. Bet tai viskas. Iš esmės choras gyvuoja iš grupės „Neo“ sąskaitos“, – kalbėjo Ž.Daubarytė. Jos teigimu, Kauno choras nebus tik televizinis projektas: „Turime planų tęsti jo veiklą, rengti koncertus Lietuvoje ir užsienyje. Suburta gera komanda, todėl nesinorėtų, kad viskas pasibaigtų kartu su televizijos projekto pabaiga“.

Papildyta 16 val.:  Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, į „šampaninio“ Kauno choro koncertą asmeniškai buvo pakviesti kauniečiai, kurie jau tapo nuolatiniais įvairių labdaringų akcijų rėmėjais. Kita dalis bilietų bus platinama Kauno valstybinio muzikinio teatro kasose. Bilietų kaina svyruos nuo 30 iki 100 litų. Tiesa, didesniems Kauno choro rėmėjams bus padovanoti kvietimai į prezidento Antano Smetonos ložę bei kitas dvi ložes, skirtas ypatingiems svečiams.

Prie projekto prisidėjęs Kauno valstybinio muzikinio teatro direktorius Benjaminas Želvys tvirtino, jog numatytoji bilietų kaina yra įprastinė tokio lygio renginiams, nes tokio renginio sąnaudos yra tikrai labai didelės.

Kauno muzikinio teatro kasose bilietai bus pradėti platinti jau šią savaitę.

„Prasidėjus televizijos projektui, sulaukėme didelio kauniečių palaikymo. Labai ačiū jiems. Tačiau projektas yra labai brangus finansiškai, jau nesugalvojame, kaip jam toliau pasirengti. Be to, tikriausiai esame vienintelis chorinis ansamblis, garbingai atstovaujantis Kauną be jokios paramos. Dar nežinome,  kaip reikėtų tęsti veiklą ateityje, tačiau jau esame kviečiami į festivalius ir konkursus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Todėl nuoširdžiai kreipiuosi pagalbos į visus kauniečius. O mes su choru ir Kauno simfoniniu orkestru jums padovanosime tai, ką mokame daryti geriausiai – puikų koncertą“, – sakė R.Tautkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius