Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Už geranorišką tarptautinį teisinį bendradarbiavimą prokurorai prašo paskatinti dar vieną Jungtinės Karalystės pareigūną

Už geranorišką tarptautinį teisinį bendradarbiavimą padedant tirti su organizuotu nusikalstamumu ir išvykusių į užsienį mūsų šalies žmonių likimais susijusias svarbias bylas Panevėžio prokurorai tarptautinių institucijų prašo paskatinti Jungtinės Karalystės pareigūną Stivą Sadlerį.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūros viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Vida Bielskytė, Panevėžio apygardos prokuratūra patarpininkauti, kad šiam pareigingam ir darbščiam pareigūnui būtų padėkota už suteiktą pagalbą ir būtų įvertinti jo nuopelnai tarptautinio teisinio bendradarbiavimo srityje, paprašė Lietuvos nacionalinės narės Eurojuste Laimos Čekelienės, atstovaujančios mūsų valstybei šioje Europos Sąjungos institucijoje, padedančioje stiprinti šalių bendradarbiavimą kovoje su sunkiais organizuoto pobūdžio nusikaltimais ir terorizmu.

Didelio tarptautinio rezonanso sulaukiančios įvairių asmenų ir firmų organizuojamos mūsų piliečių kelionės į užsienį su tikslu ten gauti darbą neretai tampa apgautų ir paliktų be pagalbos žmonių likimų dramomis, kurias tenka narplioti pareigūnams, tiriantiems šias aktualias mūsų dienų nusikalstamumo problemas, sako prokuroras Justinas Pupka. „Tam, kad tokie nusikaltimai būtų ištirti ir sudėtingos bylos pasiektų teismą, prireikia ne vien mūsų pareigūnų, bet ir užsienio kolegų pastangų. Todėl mes siekiame, kad geranorišką tarptautinę teisinę pagalbą teikiančių užsienio kolegų pastangos būtų pastebėtos ir tinkamai įvertintos“, – teigia Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiuo metu kontroliuoja ir organizuoja ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų, kuriose yra ir požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl Lietuvos Respublikos piliečių nelegalaus buvimo užsienyje, kurį atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kreipėsi į Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijas, prašydami nustatyti Jungtinėje Karalystėje gyvenančius asmenis, susijusius su šiais tyrimais, ir atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmus. Netrukus lietuvių teisininkai sulaukė pagalbos. Pareigūnas Stivas Sadleris greitai ir efektyviai įvykdė tarptautinės teisinės pagalbos pavedimus ir profesionaliai atliktais veiksmais padeda prokurorams sėkmingai atlikti ikiteisminius tyrimus.

Panevėžiečiai prokurorai už geranorišką tarptautinį teisinį bendradarbiavimą tiriant prekybos žmonėmis bylas, susijusias su prostitucijos verslu, yra prašę Eurojusto paskatinti Jungtinės Karalystės pareigūną Adamą Hytlį. Tokį panevėžiečių prašymą – padėkoti šiam pareigūnui už suteiktą tarptautinę teisinę pagalbą ir įvertinti jo nuopelnus tiriant su organizuotu nusikalstamumu susijusias baudžiamąsias bylas savo kolegai Jungtinės Karalystės nacionaliniam nariui Eurojuste buvo perdavusi Lietuvos nacionalinė narė Eurojuste Laima Čekelienė.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, perdavę ne vieną didelės apimties prekybos žmonėmis baudžiamąją bylą, kurios yra išnagrinėtos arba dar nagrinėjamas apygardos teisme, toliau tęsia su nusikalstamu prostitucijos verslu susijusius tyrimus ir yra dėkingi užsienio kolegoms, kurie profesionaliai ir greitai suteikia tarptautinę teisinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius