Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Už Kauno garsinimą – savivaldybės parama

Po Naujų metų televizijoje startuosiančiame antrajame projekte „Chorų karai“ vėl varžysis Kauno choras, o jam vadovaus atlikėjas Merūnas Vitulskis.
Kaunietis M.Vitulskis sutiko dalyvauti naujuose chorų karuose
Kaunietis M.Vitulskis sutiko dalyvauti naujuose chorų karuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią žinią dainininkas pristatė kartu su projekto prodiusere Neringa Kavaliauskiene, Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku ir savivaldybės administracijos direktore Edita Gudišauskiene. Pastarieji pažadėjo, kad rems Kauną garsinantį kolektyvą ne tik žodžiais.

„15min“ primena, kad praėjusį pavasarį surengtuose pirmuosiuose „Chorų karuose“ pergalę ir pagrindinį prizą – 25 tūkst. Lt – laimėjo Šampaninis Kauno choras, kuriam vadovavo kaunietis muzikos ir dainų autorius bei atlikėjas Raigardas Tautkus.

„Antrą kartą pasiekti pergalę sunkiau nei pirmą. Tačiau tikiu, kad naujam Kauno chorui ir Merūnui pavyks ir vėl parvežti pagrindinį prizą į namus. O kad jam kuo mažiau reikėtų sukti galvą dėl finansų, savivaldybė ieškos būdų, kaip paremti“, – žadėjo Kauno meras. Tiesa, kol kas neaišku, kiek ir kam konkrečiai bus skirta pinigų.

E.Gudišauskienės teigimu, greičiausiai savivaldybė suteiks kolektyvui nemokamą transportą – autobusą, kuriuo choristai vyks į tiesiogines projekto transliacijas Vilniuje. Taip pat parūpins miesto atributikos, pavyzdžiui, vėliavų, galbūt tarpininkaus ieškant privačių rėmėjų: „Išnagrinėsime planuojamų choro išlaidų sąrašą ir nutarsime, ką galime suteikti mes, o kam kolektyvas turės rasti kitų rėmėjų“. Be to, savivaldybė paprašyta pateikti kelis variantus, kam, sėkmės atveju, Kauno choras galėtų skirti laimėtą pagrindinį prizą. Praėjusiais metais pinigai atiteko Kaune esančiam Lietuvos zoologijos sodui.

Po Naujųjų startuosiančiuose „Chorų karuose“ šįkart dalyvaus 7 miestų chorai. Tačiau kol kas atskleidžiama tik tiek, kad projekte bus Kauno choras su M.Vitulskiu bei Tauragės kolektyvas, kuriam vadovauti sutiko taip pat šiuo metu Kaune gyvenantis atlikėjas Liudas Mikalauskas. Tauragė – jo tėviškė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius