Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 05

Už kūdikių nudeginimą Šiaulių ligoninės darbuotojams skirtos nuobaudos, Naujagimių skyriaus vedėja atsistatydino

Šiaulių ligoninės administracija už kūdikių nudeginimą atsakingiems darbuotojams skyrė drausmines nuobaudas, pačios iš pareigų pasitraukė Naujagimių skyriaus vedėja Banga Vaitkevičienė ir slaugytoja Laima Liugienė.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak ligoninės atstovės spaudai Nijolės Jurgilienės, „priimti atsistatydinimai nėra sietini su naujagimių odos laikinų sužalojimų atsiradimu“.

Lietuvos radijas pranešė, jog Šiaulių apskrities ligoninės administracija pareiškė pastabas Akušerijos-ginekologijos klinikos laikinajai vadovei Angelei Jurgaitienei ir slaugytojai Nomedai Paškevičienei. Drausminės nuobaudos taip pat skirtos Kontrolės tarnybos vadovei Laimai Kupčinskienei bei slaugytojai Audronei Korsakienei.

Tyrimą dėl Šiauliuose nudegintų devynių naujagimių atlikusi Valstybinė medicininio audito inspekcija (VMAI) praėjusį trečiadienį konstatavo, kad ligoninėje sveikatos priežiūros paslaugos organizuotos ir teiktos pažeidžiant teisės aktų bei įstaigos vidaus dokumentų reikalavimus.

VMAI direktorė Ramunė Navickienė BNS yra sakiusi, jog Šiaulių apskrities viršininkui siūloma įvertinti ligoninės direktoriaus Petro Simavičiaus veiksmus, o dviem gydytojoms siūloma skirti drausmines nuobaudas.

Auditoriai nustatė, kad teisės aktus pažeidė gydytojos A.Jurgaitienė ir B.Vaitkevičienė, kurios netinkamai organizavo sveikatos priežiūros paslaugų teikimą.

Auditoriai taip pat siūlė netaikyti priemonės „Cutasept F“, parengti naują procedūrą vadovaujantis 2005 metų Geros medicinos praktikos ir mokslo pagrįstais įrodymais, Kauno medicinos universiteto klinikų ir Vilniaus universiteto specialistų rekomendacijomis.

Anot jos, auditoriai negalėjo atsakyti į klausimą, kokiu skysčiu buvo nudeginti naujagimiai. Tikimasi, jog tai nustatys prokurorai.

Ligoninės administracijos sudaryta komisija iškėlė prielaidą, kad praėjusių metų gruodžio 12 dieną devynių naujagimių raukšlėms valyti panaudota ne tikroji priemonė „Cutasept F“, o kita medžiaga, kuri buvo „Cutasept F“ buteliuke.

Cheminių odos nudegimų kūdikiai patyrė prieš tris savaites, kai Šiaulių apskrities ligoninės medikai tirpalu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse. Po kelių dienų kūdikiai buvo pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius