-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Už kunigo maldą prie ligonio prašoma valstybės pinigų

Bažnyčios vadovai siekia, kad gydymo įstaigos atsilygintų dvasininkams už maldas ligoninėje prie sergančių žmonių lovos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Kunigas.
Bažnyčia nori, kad kunigai būtų įdarbinti gydymo įstaigose. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Esame gavę kelis Bažnyčios hierarchų laiškus, kuriuose jie prašo, kad kapelionai būtų oficialiai įdarbinti ligoninėse ir iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų jiems būtų mokami atlyginimai. Tačiau mes to daryti negalime, nes šio fondo lėšos pagal įstatymą gali būti skirtos tik gydymo paslaugoms. Tai po atlikto audito patvirtino ir Valstybės kontrolė“, – dienraščiui sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Beje, kai kurios ligoninės nekreipia dėmesio nei į ministerijos, nei į Valstybės kontrolės draudimus ir kapelionams atsilygina. 

„Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad jau kelerius metus Vilniaus universiteto Onkologijos instituto ligonius lankantis kapelionas Sigitas Grigas yra etatinis šios įstaigos darbuotojas. Kauno medicinos universiteto klinikose trečius metus dirbantis kapelionas Mindaugas Bukštys, kaip ir visi medikai, gauna algą. Klinikų valdymo tarnybos direktorius Edmundas Varpiotas taip pat neneigė, kad klinikos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų moka atlyginimus ir statybininkams, ir kitiems darbuotojams, nesusijusiems su medicina. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius