Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 07

Už lapų prigrūstus konteinerius – baudos

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės ir Viešosios tvarkos skyriai pradėjo Klaipėdoje vykdyti bendrus reidus, kurių metu tikrinama, ar į mišrių komunalinių atliekų konteinerius nėra metamos žaliosios atliekos – lapai ir šakos. Trečiadienį užfiksuoti 7 grubūs komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimai.
Už rudeninių lapų vertimą į konteinerius gyventojai gali gauti ir tūkstantį litų siekiančiąbaudą.
Už rudeninių lapų vertimą į konteinerius gyventojai gali gauti ir tūkstantį litų siekiančiąbaudą. / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Administracinės teisės pažeidimo protokolai bus surašyti vienam bankui, dviems namų valdoms ir keturiems vaikų darželiams. Šiems subjektams priskirtuose mišrių komunalinių atliekų konteineriuose rasta išmestų lapų.

„Jau ne pirmus metus įspėjame įstaigas, namų valdas, kad žaliąsias atliekas privaloma rūšiuoti – nemesti į komunalinių atliekų konteinerius, o sudėti į maišus ir palikti šalia konteinerių arba užsakyti nemokamai suteikiamus specialius konteinerius žaliosioms atliekoms“, - sakė Tatjana Šigajeva, Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė.

Pasak specialistės, tokios tvarkos laikomasi visoje Europos Sąjungoje, jos reikalauja ir Lietuvos teisės aktai, ir Klaipėdos miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės.

„Žaliosios atliekos turi būti išrūšiuojamos ir perdirbamos, o ne vežamos į sąvartyną ir laidojamos su kitomis atliekomis. Tvarkingai atskirti lapus, šakas, žolę ar kitas biodegraduojančias atliekas privalo atliekų turėtojai, o ne vežėjai ar sąvartyno darbuotojai. O netvarką dažniausiai sukelia ir lapus ar nupjautą žolę į konteinerius sumeta įmonių ar namų valdų samdomi valytojai. Manau, kad baudos privers įstaigų vadovus atsakingiau pasirūpinti atliekų tvarkymu“, - teigė T.Šigajeva.

Pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą už šį pažeidimą galima skirti įspėjimą arba baudą iki 2000 litų. 
„Pagal įprastą tvarką pažeidėjai gaus kvietimą atvykti į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją protokolo surašymui. Surašius protokolą bus pasiūlyta įvykdyti administracinį nurodymą. Neįvykdžius administracinio nurodymo, bylos nagrinėjimo metu bus paskiriama bauda. Nagrinėjimo metu nenustačius lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių dažniausiai skiriamas baudos vidurkis. Šiuo atveju tai būtų 1000 litų“, - sakė Marius Poimanskis, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Savivaldybės aplinkosaugininkų ir atliekų tvarkytojų reidai Klaipėdoje tęsis visą lapkričio mėnesį, bus tikrinami ne tik įstaigų, bet individualių kvartalų konteineriai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius