Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 30

Už melagingus skundus arba pranešimus apie nusikaltimus grės iki dvejų metų nelaisvės

Seimas trečiadienį priėmė Baudžiamojo kodekso (BK) pataisas, kuriomis numatoma iki dvejų metų nelaisvės bausti už melagingus skundus, pareiškimus ar pranešimus apie nusikalstamą veiką.
Rašymas
Rašymas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Iki šiol BK buvo numatoma atsakomybė tik tuomet, kai melagingi parodymai buvo pateikiami ikiteisminio tyrimo metu, teisme ar kitoje tarptautinėje teismo institucijoje būnant liudytoju ar nukentėjusiu asmeniu.

Nauja BK redakcija numatoma, kad tas, kas pateikė melagingą skundą, pareiškimą, pranešimą apie nusikalstamą veiką arba davė melagingus parodymus apklausiamas kaip liudytojas ar nukentėjęs asmuo, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tokia pati atsakomybė gresia ir tam, kuris būdamas ekspertas ar specialistas pateikė melagingą išvadą ar paaiškinimą, arba būdamas vertėjas melagingai ar žinomai neteisingai vertė ikiteisminio tyrimo metu ar teisme, ar kitoje tarptautinėje teismo institucijoje.

Iki šiol BK numatė, jog „tas, kas tyrimo metu, teisme arba Tarptautiniame baudžiamajame teisme ar kitoje tarptautinėje teismo institucijoje būdamas liudytojas ar nukentėjęs asmuo davė melagingus parodymus būdamas ekspertas ar specialistas pateikė melagingą išvadą ar paaiškinimą, arba būdamas vertėjas melagingai ar žinomai neteisingai išvertė, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius