Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 10

Už nepanaudotas Seimo narių padėjėjų atostogas gali tekti išmokėti iki 2 mln. litų

Parlamentarų padėjėjų nenoras eiti atostogų kelia vis didesnį galvos skausmą Seimo kanceliarijai. Skaičiuojama, kad pasibaigus kadencijai už nepanaudotas atostogas politikų pagalbininkams gali tekti išmokėti iki 2 mln. litų kompensacijų, rašo „Lietuvos rytas“.
Seimo nariai
Seimo nariai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Kai kurių Seimo narių padėjėjai per visą šią kadenciją atostogų nebuvo išėję nė karto.

Labiausiai nepailstantis – Seimo nario Aleksandro Sacharuko padėjėju nuo 2009 metų balandžio puse etato dirbantis Leslavas Hejbovičius. Jis sukaupė 124 atostogų dienas.

Savo padėjėjų pailsėti neįkalba ir Ona Valiukevičiūtė, Saulius Bucevičius, Milda Petrauskienė, Valentinas Mazuronis, Valerijus Simulikas, Kęstas Komskis, Jurgis Razma, Almantas Petkus, Laimontas Dinius, Valdemaras Valkiūnas, Saulius Stoma.

Šių Seimo narių pagalbininkai turi sukaupę po daugiau kaip 50 atostogų dienų, kai kurie – ir po 80.

Kad padėjėjus sunku išprašyti atostogų, bet dar sunkiau aptikti darbe, pripažino ir Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

„Pirmus dvejus metus manėme, kad žmogus gali kurį laiką ir neatostogauti. Bet yra tokių padėjėjų, kurie per visą kadenciją neatostogavo nė karto. Tai – nenormali situacija. Pirmiausia tai kenkia pačiam darbuotojui. Kita vertus, kyla įtarimų, ar tikrai žmogus dirba, o ne atostogauja ir tik oficialiai neįformina atostogų“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkė.

Tačiau V.Baltraitienė apgailestavo, kad parlamento vadovybė neturi kaip priversti politinio pasitikėjimo tarnautojų eiti atostogų: „Seimo nariai aiškina, kad padėjėjai negali ar nenori eiti atostogų, pastarieji tikina, kad jų neišleidžia Seimo nariai. Iš tikrųjų kas gali paneigti, kad tarp jų nėra susitarimų ir nežinia kam atiteks tie pinigai, kuriuos už nepanaudotas atostogas gaus politikų padėjėjai?“

Manoma, kad kompensacijos už nepanaudotas atostogas kai kuriems Seimo narių padėjėjams gali siekti 4–5 tūkst. ar net 10 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius