-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Už neteisėtą streiką „Autrolis“ siekia nuostolių atlyginimo

Streiką, kurį dviejų instancijų teismais pripažino neteisėtu, surengusiems Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos nariams gali tekti atlyginti nuostolius, kuriuos dėl streiko esą patyrė jų darbdavys – bendrovė „Autrolis“.
Streikas
Streikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismui ieškinį parengusi įmonė siekia prisiteisti apie 400 tūkst. litų. Kaip pranešė bendrovės atstovai, tokius nuostolius įmonė patyrė dėl 2009 metais neteisėtai surengto troleibusų vairuotojų streiko.

„Autrolio“ generalinis direktorius Mindaugas Legas teigia, kad sprendimą priėmė atsižvelgęs į palankius dviejų instancijų teismų sprendimus: iš pradžių Kauno miesto apylinkės teismas, o vėliau ir Kauno apygardos teismas Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos įspėjamąjį streiką paskelbė neteisėtu bei uždraudė profesinei sąjungai toliau skelbti streikus.

„Visada siekėme konstruktyvaus dialogo su profesine sąjunga, bet jos vadovo Petro Balčaičio nesugebėjimas deramai atstovauti darbuotojų interesus mums nepaliko kitos išeities“, – teigė M.Legas.

Pasak jo, ieškiniu administracija siekia profesinės sąjungos atsakomybės. Dėl to nė vienas vairuotojas, net jei ir nepritardavo kai kuriems administracijos sprendimams, nebus atleistas iš darbo.

Pasak Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos lyderio P.Balčaičio, toks „Autrolio“ vadovų žingsnis buvo tikėtinas.

„Tai manęs nestebina ir nejaudina. Bet dar bus Aukščiausiojo teismo sprendimas dėl streikų. Neabejoju, kad jis bus palankus mums, ne administracijai“, – 15min.lt sakė P.Balčaitis. Kol kas praėjusią savaitę priimtas Kauno apygardos teismo nutarimas, nurodęs, kad įspėjamasis troleibusų vairuotojų streikas buvo neteisėtas, dar neapskųstas. Tačiau, anot profesinės sąjungos atstovo, tai bus padaryta nedelsiant. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius