Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 27

Už netinkamą Lentvario dvaro priežiūrą Laimučiui Pinkevičiui skirta 500 litų bauda

Trakų rajono apylinkės teismas trečiadienį paskelbė nutarimą, kuriuo Lentvario dvaro sodybos rūmų ir vandens malūno valdytojui Laimučiui Pinkevičiui buvo paskirta administracinė nuobauda už Kultūros paveldo departamento pareigūnų reikalavimų nevykdymą.
Laimutis Pinkevičius
Laimutis Pinkevičius / Luko Balandžio nuotr.
Alfredo Girdziušo nuotr./Lentvario dvaras
Alfredo Girdziušo nuotr./Lentvario dvaras

Kaip rašoma Trakų rajono apylinkės teismo pranešime, išnagrinėjus administracinio teisės pažeidimo bylą nustatyta, kad 2012 m. rugsėjo 12 d. Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinis padalinys Laimučiui Pinkevičiui surašė reikalavimą dėl Lentvaryje, Trakų rajone esančių Lentvario dvaro sodybos rūmų ir vandens malūno netinkamos priežiūros. Šiuo reikalavimu pastatų valdytojui buvo nurodyta per vieną mėnesį pašalinti nustatytus kultūros paveldo objektų laikymo pažeidimus: užtverti fiziškai pažeistas rūmų tvoros vietas, užsandarinti atviras rūmų langų, durų angas, apšienauti šalia rūmų esančią teritoriją, užsandarinti vandens malūno atvirą lango angą ir pašalinti šalia pastato pamatų esančius menkaverčius krūmus bei atvykti nurodytu laiku į Kultūros paveldo departamentą faktinių aplinkybių nustatymui.

2012 m. spalio 12 d. Kultūros paveldo departamentui atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad reikalavimas įvykdytas tik dalinai, t.y. reikalavimo 1 ir 2 punktai įvykdyti dalinai – liko neužtverta tvoros vieta prie pagrindinio įėjimo į rūmus ir neužsandarinta dalis rūmų langų angų, taip pat neįvykdytas reikalavimas dėl vandens malūno lango užsandarinimo ir menkaverčių medelių pašalinimo, nurodytu terminu neįvykdytas reikalavimas dėl atvykimo į Kultūros paveldo departamentą.

Skirdamas administracinę nuobaudą teismas atsižvelgė į tai, kad Laimučio Pinkevičiaus atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nėra. Atsižvelgiant į visa tai, už padarytą administracinį teisės pažeidimą teismas Laimučiui Pinkevičiui skyrė įstatymo numatyto vidutinio dydžio – 500 litų baudą.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius