Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Už nuslėptus praeities nusikaltimus iš rinkimų pašalintam Kauno verslininkui Kęstučiui Pūkui – nauji nemalonumai

Prieštaringai vertinamo Kauno verslininko Kęstučio Pūko, valdančio savo vardu pavadintą televiziją bei dvi radijo stotis, noras patekti į valdžią jam gali atsirūgti su kaupu.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dalyvauti vasario pabaigoje vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose ketinęs, tačiau dėl nuslėpto teistumo iš jų pašalintas K.Pūkas buvo apskųstas dėl politinės reklamos reikalavimų nesilaikymo. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo du identiškus skundus, kuriuose buvo nurodyta, jog kandidatas į Kauno miesto tarybą K.Pūkas savo valdomos televizijos „Pūkas TV“ eteryje transliavo rinkimų agitaciją, kuri nebuvo pažymėta kaip politinė reklama.

„Rinkimų komisija kreipėsi į Lietuvos televiziją ir buvo priimtas rekomendacinio pobūdžio sprendimas, kad K.Pūkas, būdamas kandidatu į Kauno miesto savivaldybės tarybą, savo laidose vykdę rinkimų agitaciją, kuri nebuvo pažymėta įstatymų nustatyta tvarka. Dėl šio pažeidimo buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas“, – teigė Kauno miesto rinkimų komisijos narys Marius Neverauskas.

„Laidos kaip vyko dvejus metus, taip vyko ir toliau. Ten jokios reklamos nebuvo. Suprantate, daug kam yra nepatogu mūsų viešumas. Dėl to kyla įvairių pagundų, kaip paspausti, kaip padaryti mums sunkumų“, – jam mestus kaltinimus kategoriškai atmetė K.Pūkas.

Trečiadienį atversti šią bylą ketinusi Kauno apylinkės teismo teisėja Aurelija Naujokienė, iš K.Pūko

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Marius Neverauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Marius Neverauskas

išgirdusi, jog šis nėra susipažinęs su bylos medžiaga, jos nagrinėjimą atidėjo. Teisėja verslininko paprašė pateikti dokumentus, įrodančius, jog jis yra televizijos „Pūko TV“ savininkas bei generalinis direktorius. Be to, teismas ketina kreiptis į Vidaus reikalų ministeriją, kurios bus prašoma pateikti duomenis apie K.Pūkui praeityje skirtas baudas. Administracinių teisės pžeidimų kodekse numatyta, jog už politinės reklamos skelbimo reikalavimų nesilaikymą kampanijos dalyviui gresia bauda nuo vieno iki penkių tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius