Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Už paaukotus pinigus gerinamos delfinų gyvenimo sąlygos

Pernai LNK, UAB „Prior musica“ ir Lietuvos jūrų muziejaus surengtas muzikinis paramos maratonas „Padovanok delfinui šypseną“ sulaukė didžiulio žiūrovų palaikymo. Delfinų gyvenimo sąlygoms gerinti paaukota 391 954 litų. Mobiliojo ryšio operatoriai atsisakė aptarnavimo mokesčio, tad visi paaukoti pinigai atiteko Lietuvos jūrų muziejaus delfinams.
Delfinai
Delfinai

„Visiems aukojusiems esame labai dėkingi ne tik už materialinę paramą, bet ir už moralinį palaikymą. Žmonių aktyvumas renginio metu pribloškė, buvo fantastiška“, – sakė Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Už paaukotus pinigus buvo įsigyta daugiau nei 12 tūkst. litų kainuojantis mikroskopas, ultragarsinis debitometras (14 668 Lt), elektroninės svarstyklės (1500 lt) bei smulkesnės priemonės, reikalingos nuolatinei delfinų sveikatos priežiūrai, teigiama pranešime spaudai.

Pasak delfinų gydytojo Žilvino Kleivos, naujasis laboratorinis mikroskopas padės sekti delfinų sveikatą: jis yra prijungiamas prie kompiuterio, yra galimybė filmuoti, fotografuoti ir gautą medžiagą archyvuoti. Debitometras padeda nustatyti per filtrus pratekančio vandens kiekį. O švarus vanduo – bene pagrindinė geros delfinų savijautos sąlyga.

Tačiau didieji pirkiniai – dar prieš akis. Iš suaukotų lėšų bus įsigyta brangi medicininė įranga delfinų sveikatos būklei tirti: echoskopas (150 tūkst.), nupirktas naujas chloratorius (180 tūkst.), reikalingas mikrobiologiškai švariam vandeniui baseine užtikrinti bei brangių vaistų gydyti infekcinėms ligomis ir vitaminai.

– Šiomis dienomis delfinariumas švenčia 15 metų gimtadienį, – sakė muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Labai džiaugiamės, kad žiūrovų pinigai virsta realiomis ir labai reikalingomis dovanomis mūsų delfinams.

Dabar delfinariume gyvena devyni delfinai: Argas, Glorija,Premija, Gilė, Bitė, Lima, Nojus, Gabija ir jos aštuonių mėnesių mažylis. Juodosios jūros afalinos – šiltųjų kraštų gyventojos, tačiau Klaipėdoje jos ne tik aklimatizavosi, susilaukia jauniklių, dovanoja žiūrovams nepamirštamus pasirodymus, bet ir dalyvauja didelio visuomenės dėmesio susilaukusioje delfinų terapijos programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius