-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30

​Už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleidžiama VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, VMI kreipėsi į prokurorus

Birželio 27 dieną už šiurkštų tarnybinį nusižengimą VMI viršininko pavaduotojai Vilmai Vildžiūnaitei skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų, pranešė VMI. Dėl jos kaltės buvo sustabdytas milijonų vertas konkursas, ji įtariama padariusi didelių nuostolių valstybei.
Vilma Vildžiūnaitė
​Už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleidžiama VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, VMI kreipėsi į prokurorus / Kadras iš „Youtube“

Dėl tarnautojos veiklos ir skirtingo turinio tarnybinių raštų iš VMI dėl vienos įmonės skolingumo valstybei buvo sustabdytas milijoninės vertės konkursas. Įmonė, kuri dalyvavo konkurse ir turėjo nepriemoką valstybei, pažeidžiant procedūras, gavo raštą iš VMI, kad ji valstybei neskolinga. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, vykdanti valstybinės reikšmės projektą, remiamą ES fondų lėšomis, negalinti tęsti viešųjų pirkimų procedūrų gali nespėti įgyvendinti projekto, dėl to kyla šiai institucijai grėsmė patirti neproporcingai didelių nuostolių.    

Dėl tarnautojos veiklos ir skirtingo turinio tarnybinių raštų iš VMI dėl vienos įmonės skolingumo valstybei buvo sustabdytas milijoninės vertės konkursas

Tyrimo, kuris VMI pradėtas gegužės 19 dieną, gavus skundą iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos ir Vilniaus apygardos raštą, metu nustatyta, kad V.Vildžiūnaitė šiurkščiai pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo (VTĮ) 15 str. 1 dalies 1, 4 ir 6 punktų reikalavimus, t.y. nesilaikė įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, netinkamai atliko pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas bei nesilaikė valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vidaus tvarkos taisyklių. Tuo tarnautoja padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą – nustatyta, kad toks valstybės tarnautojo elgesys, susijęs su tarnybinių pareigų atlikimu, diskredituoja valstybės tarnybą.

VMI penktadienį kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar V.V. nepaėmė kyšio ir šiurkščiai nepažeidė valstybės tarnybos įstatymo, netinkamai atliko pareigas.

VMI viršininko pavaduotojo funkcijas laikinai pavesta vykdyti VMI prie FM Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamento direktoriui Virginijui Narvilui. 

VMI pažymi, kad susilaiko nuo išsamesnių komentarų, nes Prokuratūra pagal pateiktą informaciją gali pradėti ikiteisminį tyrimą.  

„Nesutinku su pateiktais kaltinimais ir ketinu skųsti sprendimą teisme“, – sakė V.Vildžiūnaitė

Papildyta 14.40 val. V.Vildžiūnaitė skųsis teismui

„Nesutinku su pateiktais kaltinimais ir ketinu skųsti sprendimą teisme. Dirbu šioje sistemoje 19 metų ir niekada nebuvau gavusi jokios drausminės nuobaudos, tad esu šokiruota. Tuo labiau, kad nuobauda buvo paskirta mano laikino nedarbingumo laikotarpiu“, – BNS sakė V.Vildžiūnaitė.

Ji teigė, kad buvo atleista dėl to, kad oficialiame rašte pažymėjo, jog įmonė neturi skolos, nors ši turėjo 78 centų skolą ir maždaug 200 kartų didesnę mokesčių permoką vienu metu.

„Yra delspinigiai už nesumokėtą, berods, PVM. Tie delspinigiai pasiskaičiuoja mėnesiui pasibaigus. 78 centai yra visiškai nereikšminga mikro suma ir įmonė, kadangi sistemoje skaičiuoja kas mėnesį, įmonė, matyt, tos skolos visiškai nematė“, – aiškino ji.

V.Vildžiūnaitė teigė, kad nenori vertinti situacijos, tačiau atkreipė dėmesį, kad buvo atleista kadenciją baigiančio viršininko, tuo metu, kai sirgo. Ji taip pat nepatvirtino gandų, kad pati ruošėsi dalyvauti VMI viršininko konkurse. Pasak V.Vildžiūnaitės, ji tokio noro niekada nebuvo išreiškusi.

„Tokių norų, bent kol kas, na, niekada nebuvau išreiškusi, neturėjau“, – teigė atleista viršininko pavaduotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius