Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

Už skandalingą teisėjų vakarienę sumokėjęs kancleris Juozas Akstinas: „Labai apmaudu“

Teisėsauga ir teisėjų etikos sargai aiškinasi, ar tai buvo korupcija, kai net 18 aukšto rango teisininkų iš esmės nemokamai vaišinosi prabangia vakariene turtingiausio Kaišiadorių rajono verslininko Algimanto Radvilos užeigoje. Už vaišes teigia sumokėjęs Lietuvos apeliacinio teismo kancleris Juozas Akstinas. Išskirtiniame interviu 15min.lt teismo kanceliarijos vadovas tikino 290 eurų grynaisiais savo pažįstamam verslininkui A.Radvilai paklojęs iš savo kišenės, nesijaučiantis padaręs nieko neteisėto ir dabar tik apgailestaujantis, kad soti teisininkų vakarienė virto karčiu skandalu.
Juozas Akstinas
Juozas Akstinas / Kadras iš LNK Žinių

Sausio 9 dieną Kauno filharmonijoje buvo paminėtas Lietuvos apeliacinio teismo ir penkių apygardų teismų atkūrimo jubiliejus. Po šventės 11 Apeliacinio teismo teisėjų ir būrys kitų aukšto rango teisininkų užsuko į užeigą Kaišiadoryse.

Šį antradienį dėl teisininkų vakarienės kilo skandalas, paaiškėjus, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo korupcinį šios istorijos tyrimą: aiškinamasi, ar teisėjai iš tiesų patys susimokėjo už maistą ir alkoholį, o galbūt tokiu būdu jiems buvo atlyginta už palankius sprendimus kai kuriose bylose. Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas tikino, kad teismas nenagrinėjo nė vienos šio verslininko bylos, tačiau portalo „eteismai“ duomenys rodo, kad tokių bylų buvo bent kelios.

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas E.Žironas suskubo viešai pareikšti, kad sąskaitą A.Radvilos kavinėje iš asmeninių lėšų apmokėjo teismo kanceliarijos vadovas J.Akstinas, bet čekio neišsaugojo. 

– Kodėl būtent verslininko A.Radvilos užeigoje nutarėte rengti proginę vakarienę? 15min.lt pasiteiravo J.Akstino.

– Tą dieną lankėmės renginyje Kaune, grįžtant į Vilnių ši užeiga buvo pakeliui. Man patinka ten maistas, patinka kainos ir kokybės santykis. Palyginti su kainomis Vilniuje – kiek kartų buvau ten, likdavau patenkintas.

– Tačiau tai juk nebuvo spontaniška idėja – stabtelėti A.Radvilos užeigoje?

– Taip, tas buvo derinta. Aš buvau nuvykęs dėl šaltų užkandžių pas gerbiamą Algimantą ir suderinome, kad nebūtų tuščias stalas atvykus.

– Su užeigos savininku A.Radvila bendravote tik tąkart kaip su šeimininku ar jau pažinojote jį?

– Aš asmeniškai jį pažįstu.

– Apie ką kalbėjotės prie vaišių stalo?

– Baikit, jokių pokalbių apie bylas tikrai nebuvo. Grynai apie jubiliejų buvo kalbama.

– Kaip vertinate STT tyrimą, įtarimus korupcija?

– Aš tai tikrai nematau čia jokios korupcijos.

– Kaip atsitiko, kad neturite čekio – neišsaugojote jo ar net nebuvote paėmęs?

Per tiek metų, kai mane teisėjai visada kviečia į savo susibūrimus, aš mokėjau pirmą kartą... Taip, kad aš tikrai nepersistengiau... Bet matote, kaip išėjo...

– Žinot, būčiau pagalvojęs, kad taip gali atsitikti – tikrai būčiau jį paėmęs. Tačiau net tokios minties nebuvo! Bet čekis tikrai buvo. Ir aš tikiu, kad kai įmušama į kasą, antras egzempliorius kasoje lieka. Man atrodo, kad tam tikros struktūros čia tikrai išsiaiškins. 

– Gal mokėjote kortele?

– Ne, aš mokėjau grynais.

– Tiek daug grynųjų buvote pasiėmęs, iš anksto žinodamas, kad jums teks mokėti?

– Nepasakyčiau, kad čia baisiai didelės sumos.

– Nemanote, kad pats pernelyg dosniai pasielgėte savo kolegų atžvilgiu?

– Tikrai ne. Per tiek metų, kai mane teisėjai visada kviečia į savo susibūrimus, aš mokėjau pirmą kartą... Taip, kad aš tikrai nepersistengiau... Bet matote, kaip išėjo...

– Jums apmaudu?

– Net labai. Net labai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius