Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

Už sutrumpintą darbo laiką – priekaištai

I.Simonaitytės viešoji biblioteka, pasiskelbusi apie drąsiai trumpinamą darbo laiką, sulaukė savo steigėjų priekaištų.
Biblioteka, neinformavusi savo steigėjų, drastiškai sutrumpino darbo laiką.
Biblioteka, neinformavusi savo steigėjų, drastiškai sutrumpino darbo laiką. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijos specialistai, iš žiniasklaidos išgirdę apie užmojus sutrumpinti bibliotekos darbo laiką, vakar išsikvietė šios įstaigos vadovus. „Tai mums buvo nemalonus siurprizas. Apie darbo laiko keitimą turi būti informuoti steigėjai – apskrities administratoriai“, – sakė viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Kaip dirbančiam žmogui pasiimti knygų, jei dirbsite iki 18 valandos, o savaitgaliais visai nedirbsite? – retoriškai klausė A.Šulcas.Buvo pranešta, kad biblioteka nuo šiol dirbs nuo 10 iki 18 val., o šeštadieniais bus uždaryta. Bibliotekos vadovas Juozas Šikšnelis taip pat pranešė apie ketinimus išleisti darbuotojus per metus bent dviem savaitėms neapmokamų atostogų ir taip sutaupyti šiek tiek lėšų kartu išsaugant darbo vietas.

Tačiau paaiškėjo, kad tokie pokyčiai turėjo būti suderinti su apskrities viršininko administracija. „Nereikia taip skubėti ir patiems save atleisti iš darbo“, – teigė A.Šulcas, tvirtindamas, kad sprendimai buvo priimti paskubomis. Esą buvo paprašyta tik pasižiūrėti, kur dar būtų galima sutaupyti 10 proc. bibliotekos išlaidų. Esą iš apskrities viršininko administracijos gautas raštas buvo neteisingai suprastas ir bibliotekos I.Simonaitytės bibliotekos vadovai drauge su darbuotojas pernelyg greit priėmė sprendimus.

Kaip teigė šios įstaigos profesinės sąjungos pirmininkė Irma Acuvienė, nuspręsta, kad geriau išsaugoti darbo vietas ir išleisti darbuotojus neapmokamų atostogų bei taip sutaupyti pinigų.

Tačiau, kaip pažymėjo apskrities specialistai, neapmokamoms atostogoms turi būti svarus pagrindas – šiaip sau jos negali būti skiriamos.

Bibliotekos vadovams pasiūlyta apsvarstyti premijų skyrimo tvarką. Esą atsisakius premijų būtų galima sutaupyti nemažai lėšų. „Pats lankausi bibliotekoje. Kaip dirbančiam žmogui pasiimti knygų, jei dirbsite iki 18 valandos, o savaitgaliais visai nedirbsite?“ – retoriškai klausė A.Šulcas.

Pasak J.Šikšnelio, taupydamos lėšas darbo laiką pakoregavo ir kitos apskrities bibliotekos. Darbo laiką neišvengiamai teks koreguoti ir I.Simonaitytės bibliotekai, tačiau viliamasi, kad jis bus sutrumpintas nežymiai. Iki šiol biblioteka, turinti apie 29 tūkst. skaitytojų, darbo dienomis veikė iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius