Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Užduotis „Aro“ pareigūnams pratybų metu – išvaduoti kelto keleivius iš teroristų rankų

Prie Latvijos krantų teroristai užgrobia tarptautinį keltą „Scottish Viking“. Žmonės paimami įkaitais, kelte – ir „nešvari“ bomba, kurią teroristai gabeno viename iš automobilių. Tokio scenarijaus pratybose dalyvavę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai įrodė – kartu su kolegomis iš kitų valstybių jie pasirengę žaibiškai ir profesionaliai reaguoti į teroristų veiksmus.
ATLAS pratybos
ATLAS pratybos / Latvijos policijos nuotr.

Pratybas prie Latvijos krantų surengė ATLAS organizacija. Ši organizacija užtikrina, kad kilus teroristinio išpuolio grėsmei kurioje nors Europos Sąjungos šalyje, jos elitiniai policijos būriai nebus palikti vieni – į pagalbą nedelsiant būtų atsiųsti kitų valstybių antiteroristiniai padaliniai.

Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos
Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos

„Aro“ pareigūnai jau kartą yra sulaukę tokio prašymo padėti – iš Estijos. Tuomet dalis rinktinės „Aras“ pareigūnų buvo pasiruošę bet kurią akimirką padėti Estijos kolegoms, jeigu iškiltų teroristinė grėsmė Estijoje vykusiame NATO viršūnių susitikime.

Rugpjūčio 26–28 d. dienomis Baltijos jūroje į pratybas susirinko „Aro“, Vokietijos GSG 9, Lenkijos BOA, Estijos „Komando K“ ir Latvijos „Omega“ pareigūnai, buvo naudojami keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Vokietijos – sraigtasparniai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Aviacijos rinktinės sraigtasparnis „Eurocopter 135“ ant užgrobto laivo desantavo vieną rinktinės „Aras“ šturmo grupę. Kita šturmo grupė išsilaipino ant laivo iš rinktinės „Aras“ kovinio katerio.

Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos
Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos

Vienas iš sraigtasparnių ant denio taip pat desantavo išminuotojus su tarnybiniu šunimi, kurie nukenksmino sprogmenį.

Pratybos vyko įprasto keleivinio reiso kelte. Jo kapitonas įspėjo keleivius apie būsimas pratybas ir paprašė nevaikščioti sektoriuose, kur jos vyks. Tačiau keleiviai galėjo stebėti tam tikrus šturmo elementus. Tarp keleivių buvo nemažai ir Lietuvos piliečių, kurie labai nustebo pamatę rinktinės „Aras“ pareigūnus, šturmuojančius iš Švedijos į Latviją plaukiantį keltą.

Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos
Latvijos policijos nuotr./ATLAS pratybos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius