-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 29

Užkirstas kelias nelegaliai mėsos gamybai ir prekybai Radviliškio rajone

Reaguodami į gautą informaciją apie galimai neteisėtą mėsos ir jos produktų gamybą bei prekybą Maisto ir veterinarijos audito tarnyba kartu su Radviliškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriais bei Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio policijos komisariato pareigūnais atliko patikrinimą Radviliškio raj. Aukštelkių sen., Liaudiškių kaimo ūkyje.
Mėsa
Mėsa / Policijos nuotr.
Temos: 2 Mėsa Radviliškis

Patikrinimo metu gamyba ar prekyba mėsa ir jos gaminiais nebuvo vykdoma. Radviliškio rajono VMVT ūkininkei nėra suteikusi teisės užsiimti mėsos produktų gamybos bei prekybos veikla šioje teritorijoje, tačiau rastos įrengtos patalpos mėsos produktų gamybai, jose sumontuota pramoninė mėsos produktų gamybos įranga (dešrų kimštuvas, mėsmalė, maišyklė ir kt.). Patalpose buvo laikomi prieskoniai ir maisto priedai, kurie dažniausiai naudojami tik pramonėje (pvz. 20 kg nitritinės druskos).

Rasta smulkintos mėsos ir rūkytų mėsos produktų, kurie buvo sandėliuojami antisanitarinėmis sąlygomis. Ūkio teritorijoje taip pat įrengtos dvi rūkyklos, vienoje iš jų tikrinimo metu buvo rūkomos dešros. Viena iš ūkyje įrengtų patalpų buvo skirta riebalų lydymui. Šioje patalpoje įrengta primityvi įranga, antisanitarinės sąlygos (sienos dengtos polietileno plėvele).

Tikrinimo metu buvo rasta kiaulių svilinimo įranga, šalutiniai gyvūniniai produktai – žarnos, todėl galima buvo daryti išvadą, kad vykdomas gyvulių skerdimas. Be to, prie šios patalpos buvo rasta priekaba gyvūnams gabenti su 5 gyvomis kiaulėmis. Gyvuliai buvo transportuoti ir laikomi, pažeidžiant gyvūnų gerovės reikalavimus. Ūkininkė negalėjo pateikti jų įsigijimo, gabenimo dokumentų. Taip pat aptikta mobili automobilinė priekaba su įrengta vitrina, svėrimo įranga. Šioje priekaboje inspektoriai rado apie 20 kg rūkytų dešrų bei lydytų taukų.

Patikrinimo metu nustatyta faktai, kad ūkyje buvo vykdoma mėsos produktų gamyba ir prekyba neturint šioms veikloms teisės, reikiamų sąlygų bei nesilaikant maisto higienos reikalavimų. Radviliškio rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perdavė patikrinimo dokumentus Radviliškio rajono policijos komisariatui.

Ūkininkė 2010 m. rugsėjo mėnesį kreipėsi į Radviliškio rajono valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl leidimo užsiimti mėsos produktų gamyba ir prekyba naujai įsigytose patalpose to paties rajono Šniūraičių kaime, tačiau leidimo užsiimti šia veikla nebuvo gavusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius