-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 14

Užsieniečiai apie Lietuvos vardo tūkstantmetį sužinos ir Lietuvos interneto vartuose

Lietuvos interneto vartai jau atviri visiems, besidomintiems Lietuvos vardo tūkstantmečiu. Svetainę Lietuva.lt lanko daugiau internautų iš užsienio nei iš Lietuvos, todėl čia daug dėmesio skiriama informacijai užsienio kalbomis – anglų, prancūzų, netgi kinų.
Nors el. parašo sistema itin patraukli vidaus ir užsienio investuotojams, lietuviai šioje srityje gerokai atsilieka.
Internetas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuviai čia taip pat ras naujausią informaciją apie šį Lietuvai svarbų įvykį ir su juo susijusius renginius, teigiama Vyriausybė pranešime.

„Lietuvos interneto svetainę atnaujiname ir pritaikome pagal svarbiausius šalies įvykius. Svetainė startavo su Pekino Olimpiada kaip ryškiausiu praėjusių metų įvykiu. Šiais metais Lietuvos vardo tūkstantmetis yra esminis akcentas pristatant mūsų šalį tarptautinei bendruomenei, todėl svetainės turinys ir jo išdėstymas pritaikytas taip, kad atspindėtų šio įvykio ir su juo susijusių renginių reikšmę mūsų šaliai“, – apie svetainės atnaujinimą sakė Laurynas Bučalis, Vyriausybės kanceliarijos Komunikacijos departamento direktorius.

Svetainė www.lietuva.lt papildys kelių jau veikiančių tūkstantmečiui skirtų svetainių gretas. Pasak L. Bučalio, šio įvykio komunikacijai naudinga pasitelkti kuo daugiau sklaidos kanalų, svarbu, kad pateikiama informacija derėtų tarpusavyje ir būtų pagrįsta. Lietuvos interneto svetainė yra orientuota į užsienio auditoriją, tai rodo ir svetainės lankomumo rodikliai – beveik 60 proc. lankytojų yra užsieniečiai, apie 40 proc. yra internautai iš Lietuvos. Todėl informacija apie Lietuvos vardo tūkstantmetį yra bendresnė, reprezentuojanti, su naujausiomis aktualijomis.
Atsinaujinusioje svetainėje pateikiama trumpa Lietuvos vardo istorija, iliustruota unikalių Pažaislio vienuolyno freskų fotografijomis.

Čia galima rasti ir tūkstantmečio renginių programą, dainų šventės istoriją, informaciją apie Tūkstantmečio odisėją. Svetainėje išskirta ir kita informacija apie Lietuvą – įspūdžiai apie mūsų šalį, rubrikos verslininkams ir keliautojams, Europos kultūros sostinė ir kitos naudingos dalys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius