Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 08

Užsienio politikai: žygiavome už Europą, kurioje niekada nebus priimtina homofobija

Šeštadienį sostinėje vykusiose seksualinių mažumų eitynėse dalyvavę užsienio politikai tikino, kad Lietuva žengė labai svarbų žingsnį tolerancijos ir žmonių lygybės link.
Baltic pride Vilnius 2010
Baltic pride Vilnius 2010 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien mes žygiuojame už laisvę, už lygybę, už Europą, kurioje niekada nebus priimtina homofobija. Aš labai didžiuojuosi visais mumis, nes šiandien mes kuriame istoriją“, – kreipdamasi į eitynių dalyvius sakė Švedijos Europos Sąjungos reikalų ministrė Birgitta Ohlson.

Ji dėkojo visiems, padėjusiems surengti pirmąsias seksualinių mažumų eitynes ir priminė, kad yra dar nemažai šalių, kuriose toks renginys yra neįmanomas. „Turime prisiminti tuos žmones Ugandoje, kurie kovoja už panašius dalykus ir kurie stengiasi panaikinti mirties bausmę, kuri yra skiriama už homoseksualius santykius, tokias problemas kenčia žmonės Irane, Somalyje ir Saudo Arabijoje“, – kalbėjo B.Ohlson.

Europos Parlamento narė, olandė Sophia in't Veld žurnalistams sakė atvykusi paremti Lietuvos, LGBT – lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų – judėjimų ir tų, kurie palaiko seksualines mažumas, bet nedrįsta apie tai kalbėti.

Jos teigimu, tai, kad Lietuvoje buvo surengtos seksualinių mažumų eitynės yra sveikintinas dalykas. „Tai yra fantastiška Lietuvai, tai yra fantastiška Lietuvos įvaizdžiui pasaulyje“, – žurnalistams sakė S. In't Veld.

Europos Parlamento Gėjų ir lesbiečių teisių grupės atstovas Michaelas Cashmanas tikino, kad pirmosios seksualinių mažumų eitynės kitose šalyse taip pat sulaukdavo visuomenės nepasitenkinimo, protestų ir buvo saugomos policijos pareigūnų. „Vėliau protestuotojai pamažu išnyksta. Mokykitės iš to, ką padarėme mes ir mes jus paremsime“, – sakė M.Cashmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius