Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

Užsienio reikalų ministerija išsiųs notą Baltarusijai dėl tarptautinio sienos perėjimo punkto

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį išsiųs notą Baltarusijai dėl šešto tarptautinio lengvųjų automobilių kelių sienos perėjimo punkto ties Šumsku.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija šią notą jau parengė ir šiandien išsiųs į Lietuvos Respublikos ambasadą Baltarusijos Respublikoje, kuri nedelsdama ją perduos Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai“, – teigiama URM komentare BNS.

Susitarimas dėl tarptautinio sienos perėjimo punkto steigimo įvyks, kai Baltarusijos URM Lietuvai atsiųs atsakomąją notą.

Pakeitus punkto statusą, per jį galės vykti Lietuvos ir užsienio šalių piliečiai. Krovininių automobilių eismas, kaip ir prekių bei krovinių judėjimas, per šį punktą nevyko ir artimiausiu laiku neplanuojamas.

Pakeitus Šumsko–Lošos sienos perėjimo punkto statusą į tarptautinį, per jį galės vykti asmenys, neatsižvelgiant į jų pilietybę, taip pat lengvieji automobiliai, kurių didžiausia leidžiama masė neviršija 3 500 kilogramų, turintys ne daugiau kaip 8 sėdimąsias vietas keleiviams ir 1 sėdimąją vietą vairuotojui, bei autobusai, neatsižvelgiant į jų valstybę.

Pakeitus punkto statusą, per jį galės vykti Lietuvos ir užsienio šalių piliečiai. Krovininių automobilių eismas, kaip ir prekių bei krovinių judėjimas, per šį punktą nevyko ir artimiausiu laiku neplanuojamas.

Dabar Šumsko–Lošos sienos perėjimo punktas yra skirtas vietos susisiekimui. Per šį punktą leidžiama vykti asmenims, nuolat gyvenantiems Lietuvos savivaldybių, seniūnijų ir gyvenviečių teritorijose, Baltarusijos kaimų ir gyvenviečių deputatų tarybų gyvenviečių teritorijose, esančiose šalia Lietuvos ir Baltarusijos valstybės sienos bei transporto priemonėms, registruotoms Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Lietuvoje šiuo metu yra penki tarptautiniai automobilių kelių sienos perėjimo punktai ir du, skirti geležinkelių keliams.

Šalyje veikia 11 automobilių kelių valstybės sienos perėjimo punktų, kurie yra skirti vietiniam susisiekimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius