Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 14

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius: Lietuvos ir Islandijos santykiai bus toliau plėtojami

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, birželio 13 dieną Briuselyje susitikęs su Islandijos užsienio reikalų ministru Gunnaru Bragiu Sveinssonu, pabrėžė, kad tvirti dvišaliai santykiai bus sėkmingai plėtojami toliau, Islandijos vyriausybei nusprendus laikinai stabdyti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje ir rengti referendumą.
Linas Linkevičius su Islandijos užsienio reikalų ministru Gunnaru Bragiu Sveinssonu
Linas Linkevičius su Islandijos užsienio reikalų ministru Gunnaru Bragiu Sveinssonu / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

„Gerbsime islandų tautos apsisprendimą, kad ir koks jis būtų. Kartu tikime, kad didelis Islandijos įdirbis, įgytas rengiantis narystei bei per derybas, bus panaudotas kitose ES ir Islandijos bendradarbiavimo srityse. Iš tiesų, derybų metu dar geriau ir artimiau pažinome vieni kitus“, – sakė L. Linkevičius.

Per pirmąjį susitikimą su naujuoju Islandijos ministru L. Linkevičius pasidžiaugė puikiais dvišaliais santykiais, veiksmingu bendradarbiavimu Jungtinėse Tautose, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose, aptarė Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo reikalus bei perspektyvas ir tarptautinės politikos aktualijas.

L. Linkevičius pakvietė Islandijos užsienio reikalų ministrą apsilankyti Lietuvoje.

Lietuvos ministras pasveikino kolegą su artėjančia Islandijos nepriklausomybės švente ir informavo apie birželio 15 d. Vilniuje, Islandijos gatvėje, vyksiančią šventę „Ačiū Tau, Islandija“. Prie pilietinės iniciatyvos prisijungę šios gatvės restoranai taps islandiškos kultūros atstovybėmis, kuriose skambės gera islandiška muzika, bus pristatoma islandiška kultūra, dalinami islandiški suvenyrai, supažindinama su islandiška virtuve, vyks diskusija „Kodėl Islandija buvo pirmoji pasaulyje, kuri pripažino Lietuvos Nepriklausomybę?“.

Vidurnaktį vėl aidės lietuvaičių padėkos šūksniai Islandijai. Sveikinimai bus filmuojami ir siunčiami į Islandiją socialiniais tinklais.

1991 m. vasario 11 d. Islandija pirmoji iš užsienio valstybių oficialiai pripažino Lietuvos nepriklausomybę. 1991 m. rugpjūčio 26 d. Lietuva ir Islandija atkūrė diplomatinius santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius