Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

V.Kamblevičius turi ką pasiūlyti į ekonomikos ministrus: spręs premjeras ir prezidentas

„Tvarkietis“, frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius teigia, kad rastų ką pasiūlyti į ekonomikos ir inovacijų ministrus, bet paieškomis esą turėtų užsiimti premjeras ir prezidentas. V.Kamblevičius nurodė nežinantis, ar „valstiečių“ žodis derybose turės kokios nors reikšmės.
Vytautas Kamblevičius
Vytautas Kamblevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prie koalicijos prisidėjusi partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ vis dar neturi savo atstovų Vyriausybėje. Pagal koalicijos sutartį, partijai turėjo tekti dalinė atsakomybė už kultūrą ir krašto apsaugą, bet krašto apsaugos ministro pareigos, prezidentui pageidavus, ir toliau pavestos eiti Raimundui Karobliui.

Klausiamas, ar, jo manymu, netrukus laisvas liksiantis ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis turėtų atitekti „tvarkiečiams“, V.Kamblevičius atsakė, kad tai spręs ministras pirmininkas ir prezidentas.

„Mes nesvarstėm to klausimo. Bus matyt. Ką pasiūlys premjeras ir prezidentas, tas ir bus ministras“, – 15min nurodė jis.

V.Kamblevičius sakė nežinantis ar didžiausios Seimo frakcijos „valstiečių“, jos seniūno Ramūno Karbauskio žodis sprendžiant dėl ministro turės kokios nors reikšmės.

„Aš nieko nežinau. O ką R.Karbauskis siūlo? Siūlo ką nors nauja? Kad man atrodo, čia premjero ir prezidento prerogatyva“, – teigė politikas.

„Man atrodo, premjeras geriau žino, kas galėtų būti ministru. Nedaug čia liko – nepilni metai. Jis, matyt, pasirinks tokį ministrą, kurio nereikėtų mokyti, kuris atėjęs iš karto galėtų dirbti“, – pridūrė V.Kamblevičius.

Ar mato tokių žmonių tarp bendražygių?

„Aišku yra, kodėl gi nėra. Pavyzdžiui, ir Algimantas Dumbrava, ir Kęstutis Bartkevičius. Turim penkis merus rajonuose. Ir taip, partijoje yra nemažai kompetentingų žmonių, kurie galėtų užimti vieną ar kitą postą“, – patikino V.Kamblevičius.

Tai turėtų būti žmogus, kuris priklauso arba partijai, arba frakcijai.

Teiraujantis, ar tai būtinai turėtų būti partinis asmuo, Seimo narys atsakė: „Tai aišku, tai turėtų būti žmogus, kuris priklauso arba partijai, arba frakcijai.“

Ar tai galėtų būti prie frakcijos prisijungęs buvęs premjeras Algirdas Butkevičius?

„Mes svarstytumėm. Kadangi nebuvo jokio pasiūlymo, mes to klausimo net nesvarstėm. Kai bus pasiūlymas, tada svarstysim“, – kalbėjo V.Kamblevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Vanda Kravčionok, Vytautas Kamblevičius, Rimantas Sinkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Vanda Kravčionok, Vytautas Kamblevičius, Rimantas Sinkevičius

Jis teigė du kartus dalyvavęs koalicijos pasitarimuose, bet jų metu ekonomikos ir inovacijų ministro klausimo esą niekas nekėlė ir niekas nesvarstė.

Ekonomikos ir inovacijų ministro vieta liks laisva, jei šias pareigas einantis Virginijus Sinkevičius spalio 23 dieną bus paskirtas eurokomisaru. Neoficialiomis žiniomis, jo kandidatūra vertinama palankiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius