-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 10

V.Landsbergis: žmona prieš mirtį sakė padariusi viską, ką norėjo, o aš – dar ne

Antradienį mirus muzikei, visuomenės veikėjai Gražinai Ručytei-Landsbergienei, profesorius Vytautas Landsbergis teigė, kad žmona sakė padariusi viską, ką norėjo.
Profesorius Vytautas Landsbergis ir Gražina Ručytė - Landsbergienė
Profesorius Vytautas Landsbergis ir Gražina Ručytė - Landsbergienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Žmona prieš mirtį sakė padariusi viską, ką norėjo, o aš – dar ne viską, ji taip pasakė: tu – dar ne viską, saugok save“, – apie netektį portalui LRT.lt kalbėjo V.Landsbergis.

Ką žmona norėjo tuo pasakyti, profesorius negalėjo atsakyti. Daugiau V.Landsbergis prašė neklausinėti nieko.

Pirmojo po nepriklausomybės atkūrimo faktinio Lietuvos vadovo V.Landsbergio žmona G.Ručytė-Landsbergienė mirė antradienį eidama 91-uosius metus.

Vytauto Landsbergio bendražygiai jo sutuoktinę Gražiną Ručytę-Landsbergienę sako buvus vienu iš politiko stiprybės šaltinių.

„Man jie abu neatsiejami – Vytautas Landsbergis ir Gražina Landsbergienė, jie abu kartu. Aš mačiau, kokia svarbi ji buvo Kovo 11-ąją, ypač Sausio 13-ąją, kaip ji nešė maistą, globojo savo Vytulį, kaip jį vadindavo, kiek jiems abiem buvo svarbi šeima, vaikai. Manau, kad ji buvo V.Landsbergio stiprybės vienas iš šaltinių“, – BNS sakė Kovo 11-osios signatarė, europarlamentarė Rasa Juknevičienė.

Muzikų bendruomenė gedi antradienį mirusios pirmojo po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos vadovo Vytauto Landsbergio žmonos, muzikės Gražinos Ručytės-Landsbergienės.

„Tai didelis žmogus. Tai žmogus, kuris gyveno ne dėl turto, ne dėl garbės, ne dėl pinigų, ne dėl intrigų, ne dėl valdžios, bet gyveno dėl idealo, meno, dvasinių dalykų, tokių žmonių labai mažai“, – BNS sakė dirigentas, muzikologas Donatas Katkus.

„Man labai gaila, tai didelė netektis mūsų kultūrai“, – teigė jis.

Užuojautą velionės artimiesiems pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, premjeras Saulius Skvernelis, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius