Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

V.Pociūno žūtis susijusi su dingusiais amerikiečių pinigais?

Prokurorai sulaukė liudijimų, kad mįslinga Vytauto Pociūno žūtis galėjo būti susijusi su itin slaptu tyrimu. Esą Breste žuvęs saugumietis domėjosi, kur Lietuvoje dingsta amerikiečių pinigai, skirti Baltarusijos opozicijai remti – tam buvo skirta dešimtys milijonų dolerių, tačiau dalis jų buvo išgrobstyta Lietuvoje, pranešė LNK „Žinios“.
Tęsiamas V.Pociūno žūties tyrimas.
V.Pociūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Generalinė prokuratūra sulaukė liudijimų, kad amerikiečiai Baltarusijos opozicionieriams skyrė dešimtis milijonų dolerių, kurių dalis dingo Lietuvoje. Buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Algimantas  Matulevičius teigia girdėjęs, jog prieš mirtį VSD  karininkas V.Pociūnas domėjosi, kur dingsta amerikiečių pinigai. Jis teigia, kad kalbama ir apie 30, ir apie 40 milijonų dolerių. „Tačiau labai sunku pasakyti, nes aš to nečiupinėjau“, – sakė A.Matulevičius.

Apie amerikiečių pinigus sako girdėjęs ir dabartinis Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Kęstutis Masiulis. Vienas iš buvusių V.Pociūno bendradarbių jam pasakojo apie amerikiečių skiriamus pinigus, bet suma nebuvo įvardinta. K.Masiulis taip pat teigė girdėjęs, kad amerikiečiai neoficialiai prašė išsiaiškinti, kur dingsta pinigai. „Tie pinigai ėjo per tam tikrus žmones, dirbusius Užsienio reikalų ministerijoje, nemaža dalis jų Baltarusijos nepasiekė, toks nesąžiningumas šokiravo pačius amerikiečius“, – LNK pasakojo K.Masiulis. Jis teigė, kad vienas iš šaltinių jam pasakojo, jog amerikiečiai neoficialiai paprašė ištirti šį pinigų dingimą. 

A.Matulevičius sakė, kad kai kurie saugumo darbuotojai norėjo paliudyti apie dingusius pinigus, tačiau vėliau persigalvojo.

V.Pociūnas žuvo 2006 metų pabaigoje Breste. Prokuorai padarė išvadą, kad žūtis – nelaimingas atsitikimas, ir bylos tyrimą nutraukė, tačiau po skundų teismui tyrimas atnaujintas jau trečia kartą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius