Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

V.Uspaskichas skundėsi Briuseliui

Finansinėmis machinacijomis kaltinamo europarlamentaro Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės atėmimo klausimą svarstęs Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetas nusprendė kreiptis į Lietuvos Generalinę prokuratūrą.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vakar EP Teisės reikalų komitetas ir vėl nepriėmė sprendimo dėl V.Uspaskicho teisinio imuniteto panaikinimo. Šio klausimo pranešėjas Teisės reikalų komitete vokietis Bernhardas Rapkay aiškino, kad iškilus keliems klausimams, nuspręsta kreiptis į mūsų krašto teisėsaugą papildomų duomenų. „Mums dar neaiškūs du ar trys dalykai, todėl kreipsimės į atitinkamas Lietuvos institucijas ir tik viską išsiaiškinę priimsime sprendimą. Kiek tai užtruks, negaliu pasakyti. Taip pat negaliu įvardyti neaiškumų sukėlusių dalykų“, – aiškino B.Rapkay.

Išsakyti savo pozicijos į uždarą EP Teisės komiteto posėdį vakar buvo pakviestas ir V.Uspaskichas. Išėjęs iš jo, Darbo partijos (DP) pirmininkas teigė išsakęs savo nuomonę apie mūsų šalies teisėsaugos jam mestus kaltinimus, skundėsi tapęs politinio persekiojimo auka. Anksčiau V.Uspaskichas niekieno neprašytas nusiuntė B.Rapkay visą medžiagą apie DP bylą. „Manau, kad jiems praverstų daugiau medžiagos“, – paaiškino jis.

V.Uspaskichas yra vienas iš kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl apgaulingos DP buhalterijos. Prašymą panaikinti jo teisinį imunitetą Generalinė prokuratūra EP pirmininkui Jerzy Buzekui pateikė dar birželio mėnesį. EP vadovas šį klausimą pavedė išspręsti Teisės reikalų komitetui.

Nors galutinį sprendimą, panaikinti V.Uspaskicho teisinį imunitetą ar ne, priims EP, Teisės reikalų komiteto pozicija šiuo klausimu labai svarbi. Mat balsuodami europarlamentarai dažniausiai pasitiki priimta rekomendacija. Atvejai, kai EP nepritaria komiteto pozicijai, yra išimtys.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas anksčiau yra sakęs, kad tolesnis teismo procesas būtų įmanomas tik tuo atveju, jeigu EP duotų sutikimą patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn panaikindamas teisinę neliečiamybę. „Jeigu EP duos tokį sutikimą, tada V.Uspaskichas turėtų tokias pat pareigas kaip ir kiti kaltinamieji dalyvauti baudžiamojoje byloje, jos nagrinėjime ir tai turėtų derinti su savo veiklą EP“, – aiškino S.Verseckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius