Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

V.Ušackas: konsultacijos dėl sulaikytųjų iš Gvantanamo priėmimo tęsiasi

Lietuva tęsia konsultacijas su Jungtinėmis Valstijomis dėl galimo sulaikytųjų iš Gvantanamo bazės priėmimo, o „atitinkamas sprendimas“ bus priimtas įsitikinus, kad galima suvaldyti potencialias rizikas, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo Vilniuje viešintis Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini, V.Ušackas priminė, kad dar vasario mėnesį Valstybės gynimo taryba pavedė Užsienio reikalų ministerijai pradėti konsultacijas su JAV administracija dėl galimybės priimti keletą sulaikytųjų.

„Šiuo metu tokios konsultacijos tęsiasi. Kai mes užtikrinsime, ir, mano asmenine nuomone, atitinkamos tarnybos gali užtikrinti, kad potencialios rizikos gali būti valdomos, konsultacijose su JAV administracija mes priimsime atitinkamą sprendimą“, – sakė V.Ušackas, bet atsisakė prognozuoti, kada tai gali įvykti.

Tuo metu Italijos ministras sakė, kad Italija yra pasiryžusi priimti tris asmenis, kalėjusius Gvantanamo bazėje.

JAV Gvantanamo bazėje Kuboje kalinama apie pustrečio šimto asmenų, kurie buvo įtariami terorizmu. Daugumai iš jų kaltinimai iki šiol nebuvo pateikti. Vos pradėjęs eiti pareigas naujasis JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė, kad sulaikymo centrą ketinama uždaryti.

Manoma, kad ES iš viso gali priimti kelias dešimtis čia kalintų asmenų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius