Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 17

Vadinamoji Kauno „stiklainio“ byla užversta neradus kaltų

Vadinamoji Kauno „stiklainio“ byla baigta teismui nenustačius kaltųjų, rašo „Kauno diena“.
„Stiklainiu“ pramintas pastatas Laisvės alėjoje
„Stiklainiu“ pramintas pastatas Laisvės alėjoje / BFL/Aliaus Koroliovo nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį paskelbė Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinio padalinio specialistės Rymantės Gudienės veiksmuose nematantis nusikaltimo požymių ir bylą užvertė.

Anot dienraščio, R.Gudienės veiksmuose prokurorai įžvelgė ne vieną nusikalstamą epizodą, tačiau tik vienas iš jų įvykęs mažiau nei prieš penkerius metus.

Iš viso už pareigų neatlikimą teisti trys tarnautojai, tačiau byla buvusios padalinio vadovės Irenos Vaškelienės ir jos pavaldinio Liutauro Tarbūno atžvilgiu jau anksčiau nutraukta dėl suėjusio senaties termino.

I.Vaškelienė buvo kaltinama, kad netinkamai atliko savo pareigas išdavusi paminklosaugos sąlygas restauruoti Laisvės alėjoje esantį antstatą, vėliau gavusį „stiklainio“ pravardę.

Į prokuratūrą dėl antstato kreipėsi Kultūros paveldo departamentas. Jis prašė apginti viešąjį interesą dėl, anot departamento, paveldosaugos reikalavimus pažeidžiančio „stiklainio“.

Speciali komisija, vadovaujama KPD direktorės pavaduotojo Algimanto Degučio, 2011 metų pavasarį konstatavo, kad detaliuoju planu ir techniniu projektu leidus rekonstruoti pastatą, buvo pažeista valstybės saugomos vietovės – Kauno miesto istorinės dalies Naujamiesčio – aukštingumas, planinė struktūra, ir taip padaryta neigiama įtaka nekilnojamajai kultūros vertybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius