Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13 /16:41

Kristina Brazauskienė žada išsikraustyti iš Turniškių, kai bus pastatytas jos naujas namas

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė žada išsikraustyti iš rezidencijos Turniškėse, kai bus pabaigtas statyti jos naujas namas. Tai galėtų įvykti po metų.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Detalusis planas jau baigiamas derinti. Taip, aš pasistatysiu namą ir išsikelsiu. Manau, kad po metų“, – BNS antradienį sakė K.Brazauskienė.

Pasak jos, naujas namas bus statomas Vilniuje.

Pirmadienį nustojo galioti sutartis, kuri našlei suteikė teisę gyventi rezidencijoje Turniškėse.

Prezidentūra pati atvežė mano vardu parašytą prašymą ir aš pasirašiau. Čia prezidentės tokia buvo komanda, – teigė K.Brazauskienė.

K.Brazauskienė sakė neprašiusi šios sutarties 2010 metais. Jos teigimu, tai buvo prezidentūros iniciatyva.

„Prezidentūra pati atvežė mano vardu parašytą prašymą ir aš pasirašiau. Čia prezidentės tokia buvo komanda“, – teigė ji.

Našlė sakė pardavusi namą Meškeriotojų gatvėje galvodama, jog Turniškėse gyvens iki mirties. Ji piktinosi Seime priimtu įstatymu, kuris prezidento našliams garantuoja rezidenciją.

„Kam jį priėmė, kas tikėjosi juo naudotis, kad man nepritaiko?“, – sakė K.Brazauskienė.

K.Brazauskienė: „Paduokit į teismą“

Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) antradienį pareiškė, kad pasibaigus panaudos sutarčiai neliko teisinių pagrindų ją įleisti į saugomą Turniškių teritoriją.

„Kaip aš galiu būti neįleista, jeigu Turniškių gatvė turi būti laisvai prieinama visiems? Tik mašinomis įvažiuoti negalima“, – tvirtino K.Brazauskienė.

„Tik teismas turi teisę manęs neįleisti. Paduokit į teismą, kai bus sprendimas, aš tada suprasiu, kad tai teisinė valstybė“, – pridūrė ji.

Derins terminą

Pasak VAD direktoriaus Rymanto Mockevičiaus, su rezidencijos valdytoja prezidento kanceliarija bus suderintas „protingas terminas“ našlei išsikraustyti.

Būstas buvo suteiktas laikinai – penkerių metų laikotarpiui, be galimybės sutartį pratęsti.

Rezidencija, kurioje gyvena K.Brazauskienė, yra įsikūrusi sostinės Turniškių rajone šalia prezidentės Dalios Grybauskaitės ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus gyvenamųjų rezidencijų. Ši teritorija yra aptverta tvora, saugoma VAD, į teritoriją patenkama tik gavus VAD leidimą.

Teisę gyventi rezidencijoje Turniškėse suteikusi sutartis su K.Brazauskiene buvo sudaryta 2010 metais. Pagal sutartį, prezidento našlei šis būstas, kuriame sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties, buvo suteiktas laikinai – penkerių metų laikotarpiui, be galimybės sutartį pratęsti.

Vyriausybė artimiausiu metu ketina apsispręsti, ar dėl panaudos sutarties sąlygų nevykdymo bus kreipiamasi į teismą. Vyriausybė anksčiau nepatenkino K.Brazauskienės prašymo pratęsti panaudos sutartį 10 metų arba, negalint to padaryti, suteikti „analogiškos kokybės ir tų pačių parametrų patalpas“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad Lietuva turėtų atsisakyti „nomenklatūrinių privilegijų“ prezidentų šeimos nariams.

Po pernai priimto Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl prezidento našlės rentos, konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse. Vis dėlto šiemet gegužę parlamentas atmetė siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius