Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

Vaikams iš vargingesnių šeimų padovanoti žaislai

Klaipėdoje vaikams iš vargingesnių šeimų išdalintos kalėdinės dovanos, kurias nupirko prekybos tinklo „IKI“ pirkėjai. Parduotuvėse buvo organizuojama labdaros akcija „Padovanok Kalėdų stebuklą“.
Dovanomis pradžiuginti vaikai.
Dovanomis pradžiuginti vaikai. / IKI nuotr.

Daugiau nei 2500 žaislų prekybos tinklo „IKI“ parduotuvėse nupirko į akciją įsitraukę Klaipėdos gyventojai. Be to, žaislų už beveik 30 tūkst. Lt vaikams iš skurstančių šeimų nupirko akcijos organizatorius „IKI“.

Uostamiesčio vaikai dovanas gavo trečiadienio pavakarę per vaikų klube „Liepsnelė“ vykusį renginį. Be to, akcijos partneris – labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ –  akcijos metu nupirktus žaislus dalina per socialinius pedagogus mokyklose, socialinius darbuotojus, šeimos centrus bei įvairias organizacijas, dirbančias remtinų šeimų labui.

„Maisto banko“ duomenimis, Klaipėdos rajone skurdžiai gyvenančiose šeimose yra daugiau nei 3500 vaikų. Lietuvoje tokių vaikų skaičiuojama daugiau nei 20 tūkstančių. Žaislai vaikams visoje šalyje bus dovanojami iki šios savaitės pabaigos.

Akcija „Padovanok Kalėdų stebuklą“

Labdaros akcija daugiau nei mėnesį truko visoje Lietuvoje veikiančiose prekybos tinklo „IKI“ parduotuvėse, kuriose žmonės buvo kviečiami vaikams iš skurstančių šeimų nupirkti ir specialiose dėžėse palikti žaislų. Akcijos tikslas buvo atkreipti žmonių dėmesį į tai, kad Lietuvoje daugėja skurdžiai gyvenančių šeimų, o vaikai iš jų Kalėdas šiemet sutiks ne taip, kaip anksčiau.

Akcija vyko ir internete: paspaudimais ant specialaus akcijos skydelio žmonės didino sumą, už kurią prekybos tinklas „IKI“ nupirko žaisliukų vaikams. Per mėnesį į akciją įsitraukė apie 4000 tinklaraštininkų, tinklalapių ir socialinio tinklo „Facebook“ narių. Jų dėka suma išaugo iki 30 tūkst. Lt, už ją nupirkta apie 2000 žaislų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius