Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 04

Vaikų globos namų uždarymu abejojantys broliai Gataveckai ėmėsi socialinių akcijų

Alytiškiai broliai Gataveckai stebina originaliomis idėjomis ir drąsia pozicija. Alytaus vaikų globos namuose užaugę dvyniai Algirdas ir Remigijus šįsyk ėmėsi naujo socialinio projekto.
Algirdas Gataveckas
Algirdas Gataveckas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Broliai ant miesto Rotušės aikštės grindinio specialiais dažais užrašė „Ar tu pastebi mane?“. Tiesa, šis užrašas bus matomas tik po lietaus. Juo siekiama paskleisti žinią visuomenei apie pamirštus vaikus. Lietus, anot brolių Gatvaveckų, asocijuojasi su ašaromis, kurios yra dažnos paliktų vaikų akyse.

Socialinę akciją menininkai pradėjo Vilniuje ir ji pasiteisino, tad užrašas atsirado Alytaus rotušės aikštėje.

Broliai Gataveckai šiandien – žinomi menininkai, rengiantys parodas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jie puikiai žino, ką reiškiai augti globos įstaigose menininkai ir neslepia, kad vaikystėje bei paauglystėje teko patirti ne tik malonių akimirkų, o ir skausmo, smurto, bado.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Gataveckas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Gataveckas

Dar vienas užrašas „Ar tu pastebi mane?“ Alytuje atsirado automobilių aikštelėje prie „Nemuno“ prekybos centro. Socialinių akcijų užrašus Alytuje ateityje turėtume išvysti ir prie autobusų stotelių, o piešinius – ir ant daugiabučių namų sienų.

Nors šalia piešiamų šūkių „Ar tu pastebi mane?“ broliai Gataveckai reklamuoja ir Bevaikunamu.lt, valstybės planus Alytaus ir kitus didžiuosius Lietuvos vaikų globos namus uždaryti iki 2020 metų vertina atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius