Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Vaikučius prieš Kalėdas aplankę policininkai patyrė šoką

Artėjant Kalėdoms Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato darbuotojai surengė tradicine tapusią gerumo akciją. Jau eilę metų ukmergiškiai pareigūnai suruošia saldžias dovanėles nepritekliuje gyvenantiems rajono vaikams.
Policijos pareigūnai vaikučiams atvežė dovanų.
Policijos pareigūnai vaikučiams atvežė dovanų. / Vilniaus VPK nuotr.

Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistės, apylinkių inspektoriai, socialiniai darbuotojai lankydami socialinės rizikos šeimas šias dovanėles perdavė mažiesiems rajono gyventojams. Pareigūnai aplankė per 80 šeimų, kuriuose auga mažamečiai vaikai. Kai kurios šeimos yra daugiavaikės, auginančios po 4 ar net 8 vaikus. Pareigūnai negalėjo aplankyti visų šeimų, todėl buvo pasirinktos sunkiausiai gyvenančios, problematiškiausios.

Skurdas ir nepriteklius yra įprastas reiškinys, tačiau sunkiausia matyti vaikus, kuriems trūksta tėvų meilės ir atjautos, kurie jaučiasi niekam nereikalingi. Šiais metais girtaujančių tėvų buvo rasta mažiau. Vis dėl to keliose šeimose tvyrojo ne švenčių laukimo nuotaikos, o besaikio girtuokliavimo tvaikas. Užėjus į vienus namus pirmiausiai kvapą užgniaužė nešvaros, landynės smarvė. Kampuose mėtėsi sujaukti daiktai, vos ruseno krosnis, o kažkur ant sofos gulėjo patinusi nenusakomo amžiaus moteriškė. Mama, besitvarkanti suveltus plaukus, išslinko iš kito kambario, bandydama atrodyti blaivi. Pasirodo, kad jau antrą dieną švenčiamas jos dukros gimtadienis, tačiau mergaitė dėl jos garbei surengtų linksmybių, neatrodė laiminga. Netrukus pasirodė ir karingas kaimynas, kuris ketino išaiškinti, kad nieko blogo jie nedaro, todėl ir pareigūnai neturi čia teisės lankytis. Tuo tarpu vaikai stovėjo nuošaly, o gavę dovanėles tik santūriai padėkojo. Tokių nelaimingų ir užguitų vaikų akys ilgam išlieka atmintyje ir tampa aišku, kad didžiausia dovana – ramybė namuose, kai tėvai yra blaivūs.

Skurdas šeimose akį ręžia, namai – pilki ir niūrus, tačiau jeigu tėvai blaivūs, vaikai daug drąsesni ir linksmesni. Jie nuoširdžiai džiaugiasi dovanėlėmis, straksėdami su krepšeliais tuoj ieško gražiausiai suvyniotų saldainių ir juos rodo vienas kitam.

Keliose šeimose tėvai užsikodavę nuo alkoholio. Džiugina mamų pastangos – vienuose kituose namuose pasitiko kepamų kalėdaičių ir kalėdinių pyragų kvapas.

Pareigūnai aplankė ir tokias šeimas, kuriose geria tik tėvas. „Gavau už pieną pinigų, tai vyras išėjo gerti. Visą naktį su vaikais nemiegojom – laukėm ir bijojom, nes neaišku, koks sugrįš...“, – bėdojo viename kaime gyvenanti suvargusi moterytė, besistengianti užsidirbti pinigėlių. Deja, vos tik ji jų užsidirba, šeimos „galva“ juo skuba išleisti savoms reikmėms. Apylinkės inspektorius ją padrąsindamas paaiškino, kaip elgtis, paragino tuoj pat skambinti į policiją, jeigu vyras muša ją ar vaikus.

Lankydami šeimas pareigūnai stengėsi kuo daugiau pabendrauti, išsiaiškinti, kokie rūpesčiai slegia.

Pareigūnai vargingai gyvenantiems rajono gyventojams išdalino ir Ukmergės šv. Petro ir Povilo apaštalų bažnyčios švč. M.Marijos legiono paruoštus kalėdinius lauknešėlius. Šio legiono narės, kartu su Caritas organizacijos atstovėmis, kasmet artėjant šventėms, rūpinasi vargstančiais rajono gyventojais ir organizuoja kalėdinę labdarą. Lauknešėlius su įvairiais produktais išdalinti padeda apylinkių inspektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius