-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

Valdančiąją koaliciją sudarančių frakcijų sumažėjo iki trijų

Seime antradienį oficialiai sukurta nauja Jungtinė frakcija. Į ją susijungė dviejų valdančiajai koalicijai priklausančių partijų – Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) bei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) – atstovai parlamente.
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas trečiadienį viešėjo Klaipėdoje.
Jungtinės frakcijos seniūnu tapo liberalcentristas A.Čaplikas. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Pasak liberalcentristo Algio Čapliko, Jungtinės frakcijos seniūnu dirbs jis pats, jo pavaduotojais – taip pat LiCS narys Vytautas Bogušis ir buvusi TPP frakcijos seniūnė Arūnė Stirblytė. 

„Matyt, mes visi suprantame, kad smulkūs ir nestabilūs dariniai Seime neduoda didelės naudos Seimo darbui, todėl mūsų bendras susijungimas dėl bendrų tikslų yra, mano manymu, sveikintinas. Dabar mes turėsime ketvirtą pagal dydį frakciją. Tai reikš, kad stabilumo bus daugiau ir darbai vyks greičiau“, – kalbėjo A.Čaplikas.

7 + 7 tapo...12

Antradienį Seime taip pat oficialiai pasikeitė opozicijos lyderis. Juo paskelbtas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.Nors iki šiol abi frakcijos turėjo po 7 narius, naujoji Jungtinė frakcija kol kas vienija 12 politikų. Apie prisijungimą kol kas nėra paskelbę liberalcentristas Arminas Lydeka ir „prisikėlėlė“ Asta Baukutė. 

„A.Lydeka komandiruotėje, laukiame grįžtant rytoj ir pranešant savo sprendimą“, – nuo komentarų, kaip elgsis buvęs LiCS frakcijos narys, antradienį susilaikė A.Čaplikas. 

Anksčiau pranešta, kad į motinystės atostogas išeinanti A.Baukutė traukiasi į Mišrią Seimo narių grupę. Tačiau A.Valinskas tvirtino kol kas apie tai neturintis oficialių žinių ir laukiąs A.Baukutės sprendimo.

Žada imtis mokesčių mažinimo

Jungtinė frakcija tapo antrąja pagal dydį valdančiojoje koalicijoje. Didžiausia Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija turi 45 narius, Liberalų sąjūdis – 11. Tačiau naujosios frakcijos atstovai tvirtina nebandysią perskirstyti įtakos sferų: ministrų postų ar kitų pareigybių. Esą svarbiau yra konkretūs darbai, kuriuos frakcija bandys įgyvendinti.

„Mes nagrinėjame savo veiklos programą ir artimiausiu metu pateiksime savo matymą koalicijos partneriams. Mes kalbame apie viską: sveikatos reformą, tiesioginius mero rinkimus, verslo laisvių didinimą. Šiandien jau reikia svarstyti, ar ne laikas peržiūrėti, kaip ir žadėjome, mokesčių įstatymus – apie tai irgi reikia kalbėti, ekonomika juk atsigauna“, – kalbėjo A.Čaplikas.

A.Valinskas neigė, kad frakcija svarsto trauktis į opoziciją: „Tikrai ne. Susijungimas buvo tam, kad būtų galima dirbti dabartinei daugumai. Kai frakcija vieningesnė ir didesnė, turi didesnį svorį.“

Pasak politikų, dėl jungimosi į vieną frakciją kalbėta nuo pernai rudens.

Kol kas neprisijungus A.Lydekai ir A.Baukutei valdančioji koalicija teturi 68 balsus parlamente, kuriame, mirus Seimo nariui Algiui Rimui, dabar dirba 140 parlamentarų.

Antradienį Seime taip pat oficialiai pasikeitė opozicijos lyderis. Juo paskelbtas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius