Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 26

Valdantieji aptars 2015 metų biudžetą

Valdančiųjų politinė taryba penktadienį aptars 2015 metų biudžeto projektą, kuris pirmą kartą bus skaičiuojamas eurais. Seimui projektą planuojama pateikti iki spalio 15 dienos.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad kitais metais nebus didelių mokesčių pakeitimų, o naujos mokestinės lengvatos nebus įvedamos.

Valdantieji, be to, tarsis, ar panaikinti 9 proc. PVM lengvatą šildymui. Pasak premjero, dėl atpigusių dujų šildymui atpigus apie 10-12 proc., o dėl PVM lengvatos panaikinimo jam tiek pat tiek pat pabrangus, vartotojai nepajustų jokio efekto.

Kitų metų planuose nėra numatytas ir visuotinis nekilnojamojo turto mokestis, tačiau turėtų būti sumažinta jo apmokestinimo riba nuo 1 mln. litų iki 750 tūkst. litų.

Prognozuota, jog  bendros valstybės ir savivaldybių biudžetų pajamos kartu su Europos Sąjungos (ES) ir kitomis tarptautinės finansinės paramos lėšomis 2015 metais bus 31,896 mlrd. litų, arba 6,4 proc. daugiau nei 2014 metų planas, o be ES ir kitos paramos lėšų – 23,84 mlrd. litų, arba 5,7 proc. daugiau.

Planuojamos kitų metų išlaidos siekia 32,496 mlrd. litų ir yra 600 mln. litų (1,9 proc.) didesnės nei pajamos. Tikimasi iš keturių pagrindinių mokesčių – pridėtinės vertės, gyventojų pajamų, akcizų ir pelno – gauti apie 20,809 mlrd. litų (87,3 proc. visų pajamų be ES ir kitos paramos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius