-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

Valdantieji dairosi naujų draugų

Daugumos Seime nebeturintys ir bendros kalbos kai kuriais klausimais nerandantys valdančiosios koalicijos atstovai suka galvas į kairę ir tylomis ieško rėmėjų tarp opozicijos atstovų, rašo „Lietuvos žinios“.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Permainų koalicija šiuo metu Seime turi 70 atstovų, kai kuriais klausimais paramą valdantiesiems yra deklaravę ir trys Mišriai Seimo narių grupei priklausantys valstiečiai liaudininkai.

Valdančiųjų partijų atstovai įsitikinę, kad norint konstruktyviai dirbti reikia ieškoti sutarimo su opozicijos jėgomis. Šios neatmeta bendradarbiavimo galimybės, tačiau tai svarstytų tik su tam tikromis sąlygomis.

Premjeras Andrius Kubilius antradienį neatmetė galimybės, kad valdančiąją koaliciją gali tekti plėsti. „Tačiau noriu pakartoti, kad iki šiol rodėme labai aiškų gebėjimą dirbti ir priimti sprendimus. Tai norime dar labiau sustiprinti, todėl nematau priežasčių, kodėl negalėtume ieškoti sutarimo su kitomis partijomis ir tą sutarimą pasiekti“, – aiškino jis.

Anot A.Kubiliaus, dėl galimos paramos kalbamasi su kitomis partijomis ir Seimo frakcijomis, bet galimų koalicijos rėmėjų jis neįvardijo.

Neoficialiai teigiama, kad daugiausia vilčių valdantieji deda į Seimo frakciją „Tvarka ir teisingumas“. Jos seniūnas Valentinas Mazuronis „Lietuvos žinioms“ tvirtino, kad derybos šiuo klausimu nevyksta, o pokalbiai esą yra nuolatinis procesas. „Padėtis Seime iš tiesų sudėtinga. Situacija vis sunkėja, emocijomis besivadovaudama nedidelė parlamentarų grupė gali nulemti sprendimų priėmimą. Nei pozicija, nei opozicija šiandien negali suformuoti valdančiosios daugumos“, – aiškino jis.

V.Mazuronis siūlo ir valdantiesiems, ir opozicijos atstovams sumažinti savo politines ambicijas bei susitarti dėl kelių pagrindinių dalykų. „Turėtų būti inicijuotas susitarimas dėl neišmintingų sprendimų ir klaidų taisymo bei to, ką galima padaryti per likusius dvejus su puse Seimo kadencijos metų. Iš tai vykdyti pasirengusių politinių jėgų būtina formuoti naują koaliciją. Tai inicijuoti turėtų prezidentė“, – įsitikinęs „tvarkietis“.

Tuo tarpu Seimo opozicijos lyderis „darbietis“ Vytautas Gapšys „Lietuvos žinias“ tikino kol kas nematantis valdančiųjų sprendimų, kuriuos būtų galima remti. „Gal jų atsiras ateityje? Tada tikrai kalbėsimės“, – įsitikinęs jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius