2014 02 26

Valdantieji nesutaria dėl žemės pardavimo užsieniečiams referendumo

Dviejų didžiausių valdančiųjų koalicijos partijų vadovai niekaip negali suderinti savo pozicijų: reikia ar ne referendumo dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams klausimu pasitikrinti Konstituciniame teisme.
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Seimas, prieš apsispręsdamas dėl referendumo datos, turėtų pasitikrinti Konstituciniame teisme, ar klausimas, dėl kurio turės balsuoti rinkėjai, neprieštarauja Konstitucijai

„Jeigu Seimas priims nutarimą organizuoti referendumą tam tikrą dieną, tai aš manau, kad Seimo nariai turėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą, ar šitas Seimo nutarimas neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai. Išsakyta nuomonė išsklaidytų abejones politikams ir užkirstų kelią spekuliacijoms, ypač kai jos sustiprėja, artėjant rinkimams“, – aiškina Ministras Pirmininkas, Socialdemokratų partijos pirmininkas A. Butkevičius.

Seimas turi nustatyti tik referendumo datą,  todėl dėl turinio mes neturime diskutuoti, – sako Seimo Pirmininkė, Darbo partijos pirmininkė L. Graužinienė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atremia nematanti reikalo kreiptis į Konstitucinį Teismą. Anksčiau ji yra patvirtinusi, kad savo parašu parėmė šio referendumo iniciatyvą.

„Seimas turi nustatyti tik referendumo datą,  todėl dėl turinio mes neturime diskutuoti“, – sako Seimo Pirmininkė, Darbo partijos pirmininkė L. Graužinienė.

Leisti parduoti žemę užsieniečiams Lietuva įsipareigojo stodama į Europos Sąjungą (ES) – po pereinamojo laikotarpio, kuris baigiasi gegužę. Tuo metu referendumo iniciatoriai siūlo draudimą parduoti žemę įtvirtinti Konstitucijoje. Stodama į ES Lietuva įsipareigojo įvesti ir eurą. Iniciatyvinė piliečių grupė jau kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir dėl referendumo prieš euro įvedimą. Iniciatoriai siūlo keisti Konstituciją, kad nacionalinė valiuta Lietuvoje būtų litas. L. Graužinienė aiškina, kad ir šiuo ir visais klausimais reikia atsiklausti rinkėjų.

 „Šiuo metu važinėjant per Lietuvą matau, kad paprastų žmonių nuotaikos nėra euro pusėje, todėl Vyriausybei yra daug darbo tam, kad įtikinti Lietuvos žmones“, – teigia Seimo Pirmininkė.

Premjeras A. Butkevičius yra sakęs, kad vienas jo vyriausybės prioritetinių tikslų – 2015 m. įvesti Lietuvoje eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius