-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 29

Valdantieji pasipiktino D.Grybauskaite: esą ji diskreditavo prezidento institutą savo pareiškimu

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė savo pareiškimu, kad priimdamas naująjį Darbo kodeksą Seimas pademonstravo „visišką valdžios nužmogėjimą“, diskreditavo prezidento institutą, reaguoja valdantieji.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Viešojoje erdvėje prezidentės mesti kaltinimai dėl neva „valdžios nužmogėjimo“ yra niekuo nepagrįsti, grynai emocionalūs pareiškimai. (...) Tokiuose pareiškimuose įžvelgiama ne tik vakarietiškos politinės kultūros stoka, bet ir Lietuvos žmonių klaidinimas bei skaldymas. Esame įsitikinę, kad tai diskredituoja prezidento institutą“, – skelbiama valdančiosios koalicijos vardu socialdemokratų išplatintame pareiškime.

Tiek Darbo partijos, tiek „Tvarkos ir teisingumo“ vadovai Valentinas Mazuronis bei Rolandas Paksas BNS patvirtino, kad partijos pasirašo po šiuo pareiškimu.

Pareiškime taip pat teigiama, kad šalies vadovės teiginiai, jog socialinių partnerių pasiekti susitarimai „buvo išmesti į šiukšliadėžę“, neatitinka tikrovės.

„Išties prezidentės dekretu, vetavus Seime priimtą naująjį Darbo kodeksą, grąžinamos tik 4 nuostatos, dėl kurių trišalėje taryboje buvo pasiektas kompromisas, tačiau prezidentės dekretu siūloma keisti net 14 Trišalėje taryboje pasiektų susitarimų. Kodėl prezidentė nesako, kad jos dekretu būtent ir bandoma „išmesti į šiukšlių dėžę“ jau pasiektus susitarimus ir taip artėjant rinkimams stabdyti vieną pažangiausių reformų per Nepriklausomybės laikotarpį?“ – piktinasi valdantieji.

Prezidentė D.Grybauskaitė per ketvirtadienį transliuotą interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Vasara tiesiogiai su D.Žeimyte“ sakė, kad priimdamas Darbo kodeksą, kurį ji vėliau vetavo, Seimas nesiskaitė su socialiniais partneriais ir parodė nužmogėjimą.

„Būtent tai, kad nebuvo atsižvelgta į tai, kas jau buvo sutarta taip pat ir socialiniame komitete, kad buvo padaryta maksimaliai grubiai, pervažiuojant per visus socialinius partnerius, nesiskaitant su tuo, kas jau buvo pasiekta, mane tai nustebino. Tas visiškas valdžios nužmogėjimas“, – sakė šalies vadovė.

Reaguodami į prezidentės pasisakymą valdantieji taip pat sako ją demonstruojant palankumą „vienai iš Lietuvos dešiniųjų politinių jėgų“ ir siūlo „nuo tokių ir panašių subjektyvių vertinimų susilaikyti ateityje bent jau tol, kol eina prezidentės pareigas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius