Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Valdas Adamkus siūlo politinį bloką su Lenkija ir Skandinavija

Buvęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, kurio kadencijos metu šalis palaikė itin gerus ryšius su Lenkija, pataria Lietuvai atkurti šiuos, jo žodžiais tariant, į šipulius sudaužytus ryšius. Pasak jo, Lietuva turėtų sudaryti politinį bloką su Lenkijos ir Skandinavijos valstybėmis.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš visą laiką buvau už tai, kad Lietuvos užsienio politika turėtų savo apimtimi ir įtaka orientuotis į Skandinavijos kraštus, sudaryti tam tikrą skandinavišką-lenkišką-baltišką bloką, kuris turėtų įtakos Europos bendrajam gyvenimui, o ne vien tik leisti dominuoti prancūzams, vokiečiams ar pietiečiams“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė buvęs prezidentas.
 
Pasak jo, toks politinis blokas būtų savotiška atsvara dabar dominuojančiam Vidurio ir Pietų Europos elitui. „Didžiosios valstybės, jeigu joms patinka, mus paglosto, o jeigu ne – nusisuka ir daro tai, kas joms patinka. Tai yra vienas iš kelių. Bet reikia imtis iniciatyvos ir bandyti tai įgyvendinti“, – sakė V.Adamkus.
 
Jo įsitikinimu, su Lenkija santykius atkurti reikia sprendžiant tautinių mažumų problemas. Vieną jų – lenkiškų pavardžių rašybą lietuviškuose pasuose – V.Adamkus siūlo spręsti kompromiso keliu. „Pirmame paso puslapyje turi būti rašoma lietuviškomis raidėmis. Atverskime kitą puslapį – ta pati informacija galėtų būti pateikta lenkų raidėmis, kurios naudojamos jų alfabete. Tai būtų geros valios parodymas“, – kalbėjo V.Adamkus.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius